Šport
234 ogledov

Pogačar bo dobil zvezdniško okrepitev

Marc Hirschi Epa Marc Hirschi (desno) je januarja podpisal z UAE Team Emirates.
Švicarski specialist za enodnevne klasike bo, kot kaže, združil moči zmagovalcem letošnjega Toura.

Švicarski kolesarski zvezdnik Marc Hirschi je v torek predčasno prekinil pogodbo z ekipo DSM, nekdanjim Sunwebom, je na spletni strani sporočilo njegovo nekdanje moštvo. Nizozemski kolesarski portal WielerFlits pa je že objavil, da bo 22-letni Švicar v kratkem podpisal za UAE Team Emirates, za katerega kolesari slovenski as Tadej Pogačar.

Lanski zmagovalec Toura in Hirschi sta že v mlajših kategorijah kot predstavnika iste generacije večkrat tekmovala drug proti drugemu, 22-letni Švicar pa bi bil za UAE Team Emirates velik ulov, saj gre za enega najbolj talentiranih kolesarjev na svetu.

 | Avtor: Epa Epa
Specialist za enodnevne klasike je v minuli sezoni zmagal na valonski puščici z zaključnim vzponom na sloviti Mur de Huy, na dirki Liege - Bastogne - Liege pa je osvojil drugo mesto za še enim slovenskim zvezdnikom Primožem Rogličem, potem ko ga je v sprintu oviral kasneje diskvalificirani svetovni prvak Julian Alaphilippe.

Obenem je 22-letnik iz Ittigena dobil tudi 12. etapo lanskega Toura do Sarrana in bil še nekajkrat blizu uspeha na največji dirki na svetu. Prav Pogačar in Roglič sta ga za las prehitela v zaključku devete, zahtevne pirenejske etape.

Hirschi je pravočasno prekinil pogodbo z ekipo DSM, ki bi mu potekla 31. decembra 2021. Na trgu pa je hitro lovke za njim stegnilo Pogačarjevo moštvo. Švicar bi bil po poročanju WielerFlits zanimiv tudi za Jumbo-Vismo, Ineos Grenadiers, Trek Segafredo, Deceuninck-Quick-step ter še nekaj drugih, a že dosegajo omejitev po številu kolesarjev pod pogodbo.

UAE Team Emirates teh težav nima, obenem pa se lahko kosa z vsemi tudi po finančnem paketu, dodaja nizozemski medij. Po njihovih virih so bila pogajanja, ki sta jih vodila menedžer ekipe UAE Švicar Maura Gianettija in Hirschijev agent ter nekdanji zvezdnika enodnevnih klasik in odlični kronometrist Švicar Fabio Cancellara, kratka in uspešna.

V igri naj bi bilo po informacijah WielerFlits tudi moštvo Qhubeka ASSOS (nekdanji NTT Pro Cycling), ki ima več švicarskih povezav tudi prek Hirschijevih osebnih sponzorjev, a kolesarju ne more ugoditi glede finančnega paketa.

Za zdaj ni jasno, zakaj je 22-letnik predčasno prekinil pogodbo z DSM. V zadnjih letih so se za podobne korake odločili tudi nemška sprinterja Marcel Kittel in John Degenkolb, Francoz Warren Barguil, Avstralec Michael Matthews in moštveni kolega Primoža Rogliča pri Jumbo-Vismi, Nizozemec Tom Dumoulin.

UAE Team Emirates posla še ni potrdil, prav tako se niso odzvali na dodatna vprašanja WielerFlitsa. Doslej se je Pogačarjevo moštvo okrepilo s Poljakom Rafalom Majko in Italijanom Matteom Trentinom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice