Šport
6857 ogledov

Največji rival želi Jumbo-Vismi speljati izjemnega Rogličevega pomočnika

Wout Van Aert in Primož Roglič Profimedia
Pogodba kolesarskega zvezdnika se izteče po sezoni 2021, v boj za njegov podpis pa se je vključila tudi slovita ekipa Ineos Grenadiers.

Potem ko je izgledalo, da Jumbo-Visma povsem nadzoruje situacijo ter je novica o podaljšanju sodelovanja z izjemnim Woutom van Aertom le še vprašanje časa, se je po pisanju belgijskih medijev naenkrat v boj za podpis enega najbolj talentiranih kolesarjev na svetu vključila tudi ekipa Ineos Grenadiers (nekdanji Sky).

Po poročanju Wielerflitsa naj bi prvi mož britanske ekipe Dave Brailsford poizkušal van Aerta v svoje vrste zvabiti že leta 2018, po letošnji Dirki po Franciji pa naj bi ponovno stopil v stik z agentom belgijskega superzvezdnika.

Wout Van Aert in Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

Primož Roglič rumena majica TdF Neosvojeni lovoriki Šport Roglič razkril načrt za prihajajočo sezono ter kateri dve dirki bosta vrhunec

Van Aert je tako nizozemski ekipi v lanskem letu priboril zmago na dveh izmed največjih klasik na svetu, Strade-Bianchi in kolesarskemu spomeniku Milano-San Remo, dobil je dve etapi na sloviti Dirki po Franciji, kjer je bil eden najpomembnejših členov v izjemni ekipi Primoža Rogliča, ki je za las ostal brez skupne zmage, prav tako pa se je van Aert izkazal na Svetovnem prvenstvu, kjer je postal podprvak tako v vožnji na čas, kot na cestni dirki. Za zaključek sezone je končal na drugem mestu še slovito Dirko po Flandriji.

Wout Van Aert in Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

Ekipa Ineos je sicer vedno slovela za ekipo, ki blesti na največjih etapnih dirkah, medtem ko je v preteklosti precej klavrno končala večino enodnevnih klasik in prav Dirka po Flandriji ter dirka Paris-Roubaix naj bi bili po pisanju Belgijcev velika cilja te britanske ekipe v prihodnjih sezonah, v katerih vidijo van Aerta kot svojega glavnega kolesarja za ta tip dirk.

Vsekakor bi Ineos s podpisom van Aerta veliko pridobil na področju klasik, a vprašanje je, če si ta ekipa, ki je vedno stavila le na največje etapne dirke, resnično želi takšne preobrazbe, ali gre morda zgolj za premeten načrt van Aertovega agenta, ki želi z zgodbo o zanimanju Ineosa dvigniti ceno svojemu varovancu.

Wout Van Aert in Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

Z vidika slovenskega kolesarstva si vsekakor lahko le želimo, da Belgijec priseže zvestobo nizozemski ekipi, saj je bil v lanski sezoni ob Seppu Kussu najpomembnejši členo pri Rogličevem naskoku na Tour. Zagotov mu lahko ogromno ponudi tudi v prihajajočih sezonah...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice