Šport
2614 ogledov

Pogačar o Primožu, navijanju Slovenije za Rogliča ter zakaj zmaga ni bila sladka

Tadej Pogačar vs Primož Roglič Profimedia
Pogačar je v pogovoru za L'Equipe spregovoril o svojih mešanih čustvih, ki so ga prevzela, potem ko je na Dirki po Franciji premagal svojega velikega idola.

Slovenski kolesarski šampion Tadej Pogačar je ob koncu leta opravil obširen intervju za legendarni L'Equipe, v katerem je priznal, da zmaga na Dirki po Franciji vendarle ni bila tako sladka, saj je bil žrtev številnih mešanih čustev, potem ko je z izjemno predstavo za zmago prikrajšal svojega velikega prijatelja in idola, Primoža Rogliča.

Kisovčan je namreč pred tem že deset dni nosil rumeno majico in zdelo se je, da ga na poti do cilja kariere ne more več nič ustaviti. Toda na predzandji etapi, kronometru s ciljem na planoti La Planche des Belles Filles, je Pogačar prikazal predstavo svojega življenja ter "slekel" rumeno majico z ramen vodilnega kolesarja.

Tadej Pogačar vs Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

Pogačar, ki je bil skoraj celotno kariero velik Rogličev navijač, je francoskemu mediju priznal, da ni vedel, kako se naj v tem trenutku počuti: "V tistem trenutku resnično nisem vedel, kako se naj počutim. V mojih prsih je bilo vse tako prepleteno. Imel sem zelo nasprotujoča si čustva."

"Bil sem velik Rogličev navijač vse od njegovih prvih rezultatov. Med svojim 15. in 20. letom sem sedel pred svojo televizijo ter bučno navijal zanj, zdaj pa sem bil sam tisti, ki ga je na koncu premagal, ki mu je preprečil, da bi dosegel to, o čemer je dolga leta sanjal... Resnično je bilo čudno. Moral sem si dopovedovati, da je to pač dirkanje, da je to šport, da je povsem normalno, da sem si želel zmagati."

Tadej Pogačar vs Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

Pogačar je nato poudaril, kako velik šampion je resnično Roglič, kar je še dodatno dokazal s potezo, ko mu je praktično prvi prišel čestitat: "Dejansko je bil Primož ta, ki me je uspel pomiriti. Nekaj minut po cilju sem bil v televizijskem šotoru, kjer me je poiskal ter objel. Nikoli ne bom pozabil tega trenutka... Bilo je, kot da bi mi dal dovoljenje, da lahko uživam v zmagi. Kot bi mi želel povedati, da nisem ničesar kriv."

Najmlajši zmagovalec Toura v zadnjih stotih letih se je nato dotaknil teme, da se zaveda, da si je velik del Slovenije želel, da Tour osvoji Roglič: "Tako kot jaz, so tudi drugi Slovenci privoščili zmago Primožu. Tega se zavedam, sporočili so mi to preko socialnih omrežij. Toda kaj lahko zdaj naredim glede tega? Nič."

Tadej Pogačar vs Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

Roglič in Pogačar pa kljub svojemu rivalstvu na dirkah ohranjata medsebojno prijateljstvo. Oba zdaj živita v Monaku, kjer tudi rada skupaj potrenirata. "Če kdaj tekom treninga prikolesariva mimo drug drugega, se eden izmed naju obrne in nadaljujeva skupaj. Je zelo prijeten človek. Nikoli se ne postavlja v ospredje. Tekom dirk se zelo pogosto pogovarjava. Sam ga ne vidim kot kakšnega rivala," je zgodbo o dveh velikih prijateljih, a nasprotnikih na dirkah zaključil letošnji zmagovalec Dirke po Franciji.

Komentarjev 4
  • Avatar Sherry_Stevens
    Sherry_Stevens 09:21 18.december 2020.

    Zapustil sem službo in zdaj. S tem prepr0stim spletnim delom na domu zaslužim 139 USD na uro od doma. zaslužim 25 tis0č dolarjev na mesec s spletnim delom 3 ure dnevn0. Za več podrobnosti ... >>>>> www.MagnifyIncome.Com

  • compracu 07:34 18.december 2020.

    www︎.︎Vytran︆.︆net - odličen projekt za odrrasle, ki želikko najti partnerja za seks

  • glocokdo 17:35 17.december 2020.

    www︎.︎Vytran︆.︆net - odličen prrojekt za odrrasle, ki želijo najti parrtnerja za seks

Sorodne novice