Šport
663 ogledov

Odlična novica za Pogačarja in slovensko kolesarstvo

Jan Polanc Profimedia
Jan Polanc bo vsaj še eno leto tekmoval ob Pogačarju in mu pomagal do največjih uspehov.

Slovenski kolesar Jan Polanc je v sredo tudi uradno podaljšal pogodbo z moštvom UAE Team Emirates, katerega član je tudi zmagovalec dirke po Franciji Tadej Pogačar. Osemindvajsetletni Kranjčan bo za dosedanjega delodajalca kolesaril vsaj do konca sezone 2021, je moštvo objavilo na družabnih omrežjih.

Gorenjec se je v letošnji sezoni izkazal predvsem kot pomočnik mlademu Pogačarju na dirki po Franciji, ki jo je nato 22-letnik dobil.

Na državnem prvenstvu v kronometru na Pokljuki je Polanc osvojil tretje mesto za Pogačarjem in Primožem Rogličem, kar je bila njegova najboljša posamična uvrstitev v letu 2020.

Osemindvajsetletnik je k moštvu iz takrat kolesarskega kluba Radenska prišel 1. avgusta leta 2013, ko je ekipa s profesionalno licenco tekmovala pod imenom Lampre-Merida. Dolgoletno zvestobo pa so vodilni možje nagradili z novo, enoletno pogodbo.

Jan Polanc | Avtor: Profimedia Profimedia

Polanc, eden od sedmih slovenskih kolesarjev v svetovni seriji, je v profesionalni karieri dobil tri preizkušnje, od tega dve na dirki po Italiji v letih 2015 in 2017, najboljši pa je bil še na DP v kronometru pred tremi leti. Leta 2019 je celo nekaj časa nosil rožnato majico kot vodilni kolesar Dirke po Italiji.

Komentarjev 3
  • maketar 14:03 17.december 2020.

    www︎.︎Vytran︆.︆net - odličen projekt za odrasle, ki želikko najti parrtnerja za sseks

  • Avatar Kenneth_Taylor
    Kenneth_Taylor 11:56 17.december 2020.

    Zapustil sem službo in zdaj. S tem preprostim spletnim delom na domu zaslužim 139 USD na uro 0d d0ma. zaslužim 25 tis0č d0larjev na mesec s spletnim delom 3 ure dnevno. .... >>>>> www.MagnifyIncome.Com

  • sepdesupp 10:34 17.december 2020.

    www︎.︎Vytran︆.︆net - oddličen projekt za odrasle, ki želijo najti parrtnerja za seks

Sorodne novice