Šport
1905 ogledov

Roglič razkril načrt za prihajajočo sezono ter kateri dve dirki bosta vrhunec

Primož Roglič rumena majica TdF Epa
Primož Roglič je razkril, da bo sezono 2021 odprl z nastopom na dirki Pariz-Nica, medtem ko bosta glavna cilja v prihajajočem letu Dirka po Franciji in Olimpijske igre.

Primož Roglič je po razglasitvi za Športnika leta v Sloveniji razkril svoje načrte za prihajočo sezono, katero bo začel z nastopom na dirki Pariz-Nica, ki naj bi se odvila med 7. in 14. marcem. 

"Nič še ni bilo dokončno odločeno, v tem trenutku lahko razkrijem le, da bom začel sezono z dirko Paris-Nica, nato pa bom sledil lanskemu programu vse do Dirke po Franciji. Podrobnosti bom lahko razkril šele, ko jih dogovorim z vodstvom ter osebjem ekipe," je načrt za prihajajočo sezono razkril kolesar, ki se bo tako prvič v življenju udeležil dirke Pariz-Nica. 

Tadej Pogačar vs Primož Roglič Odprl dušo Šport Pogačar o Primožu, navijanju Slovenije za Rogliča ter zakaj zmaga ni bila sladka

Roglič bi se sprva moral te slovite dirke udeležiti že lani, a se je njegova ekipa Jumbo-Visma v zadnjem trenutku umaknila zaradi širjenja koronavirusa. Sezono je tako lani začel z Državnim prvenstvom ter dirkama Tour de l'Ain in Kriterij Dauphine, ki sta služila kot poslednji pripravi na Dirko po Franciji.

primož roglič | Avtor: Epa Epa

Slednja bo po "neuspehu", ko je dirko zaključil na fantastičnem drugem mestu le za Tadejem Pogačarjem, ostala glavni cilj tudi v novi sezoni, hkrati pa bo svoj nastop na Touru poizkušal kombinirati z uspešnim nastopom na Olimpijskih igrah v Tokiju, kjer se bo cestna preizkušnja odvila 24. julija, le šest dni po zaključku Dirke po Franciji. Kronometer bo na sporedu nato 28. julija.

"Olimpijske igre v kolesarstvu ne pomenijo toliko, kot v drugih športih, toda meni so zelo pomembne, saj sam prihajam iz zimskih športov, tako da si bom zagotovo želel biti v najboljši možni formi za to tekmovanje. Toda zavedam se, da bo to zelo težko, saj imam namen tekmovati na Touru, med obema dirkama pa ni veliko časa."

"Za oba moraš biti optimalno pripravljen, toda verjamem, da si po končanem Touru še vedno lahko konkurenčen na Olimpijskih igrah," je za konec o vrhuncu sezone povedal najboljši kolesar zadnjih dveh let.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.