Šport
1896 ogledov

Pogačar o očitkih, da je zgolj sledil Jumbo-Vismi: "Zmagal je najmočnejši"

Tadej Pogačar vs Primož Roglič Profimedia
Branilec naslova zmagovalca Dirke po Franciji bo imel v letošnji sezoni dovolj močno ekipo, da bo lahko nadziral potek dirke.

Tadej Pogačar je odvozil večino lanske Dirke po Franciji v senci dominantne Jumbo-Visme, a je na koncu izkoristil priložnost ter z izjemno vožnjo na poslednjem kronometru šokiral kolesarski svet ter dosegel kolesarski sveti gral - zmago na največji dirki na svetu.

V letu 2021 pa bo vse skupaj popolnoma drugačna zgodba. Kolesarja s številko 1 na hrbtu bo tokrat Jumbo-Visma vzela resno že od samega začetka, obenem pa ima tudi sam Pogačar tokrat drugačne načrt za skupno slavje, saj se namerava dirke udeležiti z bistveno močnejšim moštvom.

"Že lani smo bili močni, a smo utrpeli dve poškodbi, ljudje so morali oditi domov," je v ponedeljek spregovoril Pogačar. "Če se letos ne bo zgodilo kaj slabega, imamo zelo močno ekipo, ki bo lahko v borbi za skupno zmago nosila odgovornost na svojih ramenih."

Tadej Pogačar | Avtor: Epa Epa

Pri UAE Team Emirates lani resnično niso imeli sreče pri sestavi moštva, saj je eden glavnih Pogačarjevih adutov David de la Cruz grdo padel že v prvi etapi, že nekaj let popolnoma neprepoznavni Fabio Aru je odstopil v drugem tednu, kmalu pa mu je sledil še izjemni Davide Formolo.

Pogačar je tako izmed glavnih pomočnikov ostal le še z Janom Polancem, ki je opravil fantastično delo, a se sam ni mogel kosati z dominantno ekipo Jumbo-Visme ustvarjene z enim samim ciljem - zmago na Dirki po Franciji.

Mladi Slovenec se je tako zanašal na podcenjevanje s strani nizozemske ekipe, ki ga preprosto ni videla kot dovolj veliko nevarnost, da bi z njim poizkušala obračunati pred odločilnim kronometrom, kar se ji je na koncu še kako maščevalo, ko je Pogačar na Elizejskih poljanah stopil na najvišjo stopničko, njihov favorit Primož Roglič pa šele na drugo.

Tadej Pogačar vs Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

Nizozemci letos vsekakor ne mislijo ponoviti lanske napake, saj bodo zagotovo dosti bolje nadzorovali mladega Slovenca, ki pa bo imel ob sebi tokrat dosti močnejšo ekipo. UAE Team Emirates so namreč letos močnejši za tri izjemna kolesarska imena, saj so se ekipi pridružili Marc Hirschi, Rafal Majka ter Matteo Trentin.

"Lani smo imeli precej smole, a smo vseeno dokazali svojo moč. V letošnjem letu bomo brez te smole ter še z boljšimi pripravami pokazali svetu, da lahko odvozimo pravo Dirko po Franciji. Ekipa se izboljšuje iz leta v leto in lepo je imeti vse ta nova imena v moštvu. UAE Team bo močnejši vsako sezono. Vsi v moštvu, mehaniki, maserji - vsi delujemo na najvišjem nivoju in zato smo tako dobra ekipa," je svojo ekipo pohvalil Pogačar.

Jumbo-Visma Postava za Tour Šport Nizozemci: "Jumbo-Visma ima samo en namen - uničiti Pogačarja!"

Kljub novim okrepitvam pa vseeno marsikdo ne verjame, da se lahko Pogačarjeva ekipa kosa z močjo Jumbo-Visme. Na vprašanje, ali se bodo lahko zoperstavili ekipi, v kateri kraljujejo Roglič, Tom Dumoulin, Wout van Aert, Sepp Kuss, Robert Gesink in Steven Kruijswijk, je Pogačar samozavestno odgovoril: "Mislim, da smo že močnejši od njih."

UAE Team Emirates | Avtor: Epa Epa

Za konec pa je Pogačar še poudaril, da ne glede na moč ekipe, dirko na koncu dobi najboljši posameznik: "Jumbo-Visma je kontrolirala dirko. Skoraj ves čas so bili najmočnejši. Toda vseeno sem sam dosti napadal, nisem jim zgolj sledil do cilja. Mislim, da je na koncu zmagal najmočnejši."

Pogačar je sicer na tiskovni konferenci še razkril, da še nikoli ni bil tako motiviran, kot pred sezono 2021, v kateri se bo lotil branjenja zmage na Touru, obenem pa bo poizkusil slaviti tudi na Dirki po Španiji, ki je bila prva izmed velikih tritedenskih dirk, na kateri si je ustvaril ime kot eden najboljših na svetu.

Komentarjev 1
  • milan41 10:03 22.januar 2021.

    Nikakor se več udeležiti Gira , ko jih J , njih in njihovega Nibalija , naj njega gledajo !

Sorodne novice