Šport
9688 ogledov

Pogačar odgovoril na sporne posnetke Jumbo-Visme: "Nekoliko jih je zaneslo"

Tadej Pogačar Epa
Tadej Pogačar je mnenja, da je bila njegova predstava na odločilnem kronometru Dirke po Franciji zgolj nepričakovana, ne pa neverjetna.

Tadej Pogačar je v ponedeljek na video tiskovni konferenci naznanil, da se bo letos udeležil tako Dirke po Franciji, kot tudi Dirke po Španiji.

Tadej Pogačar vs Primož Roglič Veliko rivalstvo Šport Pogačar o očitkih, da je zgolj sledil Jumbo-Vismi: "Zmagal je najmočnejši"

A še preden bo branil lansko zmago na Touru, je moral mladi Slovenec braniti svoj nastop na predzanji etapi lanske dirke, ki mu je prinesla skupno zmago.

Pogačar je namreč zmlel konkurenco na individualnem kronometru s ciljem na La Planche des Belles Filles s tem pa je tudi slekel rumeno majico z ramen nespornega favorita dirka, rojaka Primoža Rogliča.

Tadej Pogačar vs Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

V decemberski dokumentarni seriji Code Yellow o nastopu Jumbo-Visme na lanskem Touru smo tako lahko bili priča šokiranima Rogliču in Tomu Dumoulinu, ki nista mogla razumeti Pogačarjeve neverjetne predstave.

"Kako za vraga mu je to uspelo?" se je spraševal Roglič, potem ko je proti svojemu rojaku na kronometru izgubil skoraj dve minuti, medtem ko je nesporni kralj kronometrov zadnjega desetletja Dumoulin Pogačarja in njegovo držo na kolesu primerjal z "rudarsko".

Tadej Pogačar | Avtor: Epa Epa

Seveda so se takoj po neverjetni Pogačarjevi predstavi pojavila prva ugibanja o jemanju nedovoljenih poživil, ki so znova oživela po predvajanju nizozemske dokumentarne serije ter prikazu nejevere v vrstah Jumbo-Visme.

Pogačar se je tako na ponedeljkovi video tiskovni konferenci dotaknil tudi spornega dokumentarca ter opisal svoj nastop na kronometru s ciljem na La Planche des Belles Filles kot: "zgolj nepričakovan. Ne pa neverjeten."

Tadej Pogačar | Avtor: Epa Epa

"Mislim, da jih je v tistem vročem trenutku nekoliko zaneslo. Če pogledamo moj nastop z vseh strani, ni bilo na njem nič neverjetnega. Imel sem odličen dan, dobro sem se pripravil, opravil hitro menjavo kolesa, obenem pa sem imel odlično ekipo, ki me je usmerjala skozi progo in skozi vse priprave na Tour."

"Šlo je za ključen trenutek ter enega takšnih, kjer se je dalo narediti veliko razliko," je neprijetno temo zaključil najmlajši zmagovalec Dirke po Franciji v zadnjih stotih letih.

Jumbo-Visma Postava za Tour Šport Nizozemci: "Jumbo-Visma ima samo en namen - uničiti Pogačarja!"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.