Šport
13 ogledov

Špilak skupno sedmi

Thibaut Pinot EPA
Francoz Thibaut Pinot, kolesar ekipe FDJ, je zmagovalec tretje etape, posamične vožnje na čas, dirke po Romandiji.

Po 15,11 kilometra je imel Thibaut Pinot v Sionu dve sekundi prednosti pred Nizozemcem Tomom Domoulinom iz Giant-Alpecina in devet pred rojakom Bobom Jungelsom iz ekipe Etixx-QuickStep.

Najboljši Slovenec je bil Simon Špilak na 17. mestu, član Katjuše je zaostal 38 sekund. Matej Mohorič si je na 51. mestu prikolesaril 1:16 minute zaostanja, njegov moštveni kolega pri Lampre-Meridi Jan Polanc pa je bil od Pinota počasnejši za 1:35 minute, kar je bilo dovolj za 77. mesto.

Kolumbijec Nairo Quintana iz Movistarja je bil danes šesti z zaostankom devetih sekund, a je zadržal skupno vodstvo. Na drugo mesto se je prebil Pinot, ki zaostaja 23 sekund. Branilec lanske zmage Ilnur Zakarin je tretji, zaostaja 26 sekund.

Špilak, ki je dirko po Romandiji osvojil leta 2010, lani in v letih 2014 ter 2013 pa je bil skupno drugi, je trenutno sedmi (+1:11), Polanc je 43. (+6:21), Mohorič pa 80. (+17:37).

Mohorič že na Giru

Slednjega so pri Lampreju že potrdili za nastop na dirki po Italiji.Poleg njega so v ekipi še Italijani Valerio Conti, Roberto Ferrari, Sacha Modolo, Manuele Mori, Simone Petilli in Diego Ulissi, Belorus Ilija Koševoj in Poljak Przemyslaw Niemiec. Debitanti so Conti, Koševoj, Petilli in Mohorič. Nekdanji svetovni prvak med mladinci in mlajšimi člani je sicer prvič na tritedenski dirki nastopil lani na preizkušnji po Španiji.

To je prva ekipa slovenskih kolesarjev, ki je potrdila svojo zasedbo za Giro. Po napovedih bosta na italijanski pentlji kolesarila vsaj še Primož Roglič in Luka Mezgec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.