Šport > Kolesarstvo
68419 ogledov

Lance Armstrong ne more razumeti Pogačarjeve poteze: "To je norost!"

Tadej Pogačar Profimedia
Lanca Armstronga ni lahko impresionirati, a Tadeju Pogačarju je z neverjetno potezo na sedmi etapi Dirke po Franciji uspelo točno to.

Legendarna a kontroverzna kolesarja Lance Armstrong in George Hincapie tekom letošnje Dirke po Franciji ponovno vodita svoj podcast "The Move", v katerem analizirata dogajanje po vsaki izmed etap.

Tako sta se med drugim lotila tudi sedme, prve prave gorske etape, ki se je zaključila z vzponom na Le Planche des Belles Filles, kjer je Tadej Pogačar znova prikazal vso svojo moč in premagal vse konkurente ter še povečal svojo prednost v skupnem seštevku.

Armstrong in Hincapie sta tako postregla s kar nekaj pohvalami na račun Pogačarja ter tudi Primoža Rogliča, za katerega nista mogla verjeti, da se je po grozljivi nesreči in izpahnjeni rami na peti etapi tako junaško pobral ter etapo končal na tretjem mestu.

Lance Armstrong | Avtor: Youtube Youtube

A kljub vsem pohvalam je Lance tudi pokritiziral taktiko ekipe UAE Team Emirates, saj mu ni najbolj jasno, zakaj se tako ženejo za etapnimi zmagami ter rumeno majico že v prvem tednu, ko pa sta do konca še cela dva tedna.

Lance je tako poudaril, da je njegova bivša ekipa US Postal pod vodstvom kontroverznega Johana Bruyneela etapne zmage rajši poklanjala drugim in si tako pridobivala zaveznike znotraj glavnine, prav tako pa niso želeli vse tri tedne narekovati tempa in so rumeno majico raje prevzeli proti koncu dirke, do takrat pa nadzorovali, da so rumeno majico oblekli kolesarji, kateri jim na koncu niso bili konkurenčni.

A tu sta Hincapie in njun gost v studiu Armstronga podučila, da je bila etapa s ciljem na La Planche des Belles Filles prav posebnega pomena za Pogačarja in njegovo ekipo, zato je niso nameravali prepustiti nobeni drugi ekipi.

Tadej Pogačar | Avtor: Epa Epa

Legendarni vodja ekipe Allan Peiper, ki je Tadeja med drugim vodil do prvega zmagoslavja na Touru, je namreč zbolel za rakom in se umaknil iz sveta kolesarstva. Pred začetkom sedme etape so ekipa UAE Team Emirates in Tadej Pogačar ustanovili fundacijo namenjeno financiranju raziskav raka, tako da je imela omenjena etapa za njihovo ekipo prav poseben pomen.

Armstrong in Hincapie sta se seveda poklonila Pogačarjevi potezi, še bolj pa sta bila šokirana, ko sta izvedela, da je posebej za ta dan Pogačar obul nove, prav posebne športne čevlje, v katerih si je želel zmagati in zmago pokloniti svoji novi fundaciji.

"Vse to je super, naravnost fantastično. Ampak da je posebej za to etapo obul drugačne čevlje, kot jih je nosil včeraj in jih bo nosil jutri... Norost. Sam v tem primeru sploh ne bi sedel na kolo. Moje telo bi bilo uničeno. Ne gre namreč zgolj za navadno obutev. Gre za zelo tesne čevlje, ki se zahakljajo za pedala, zaponke morajo biti povsem poravnane... Sam bi bil povsem uničen, če bi moral obuti nove čevlje," je bil šokiran Armstrong.

Lance Armstrong | Avtor: Youtube Youtube

Trojica tako ni mogla verjeti, da se je Pogačar sploh odločil, da za eno samo etapo spremeni svojo obutev, še bolj pa jih je navdušilo dejstvo, da je s to obutvijo mladi Slovenec znova opravil s konkurenco ter slavil novo zmago.

V studiu so nato še omenili, da so celo rezervni čevlji kolesarjev, ki so spravljeni v ekipnih avtobusih, že nošeni copati s prejšnjih dirk, ne pa povsem nova obutev ter da je ena največjih nočnih mor kolesarjev, da bodo morali poseči za svojimi rezervnimi čevlji, saj ti nikoli niso enaki kot prva izbira.

Primož Roglič Tudi med Tourom Šport Kakšen norec! Končno razkrito, kaj Primož počne vsako jutro ob šestih Padec Tour de France Posledice Šport Pogačar razkril resnost padca, Američan zaradi poškodb že zaključil s Tourom Tadej Pogačar Kamere ujele vse Šport Veliki nesporazum v ekipi UAE-ja, Majka se je celo opravičeval Tadeju UAE Team Emirates Tour Šport Zaskrbljujoča vest iz Pogijeve ekipe
Komentarjev 3
  • johnny4 08:51 12.julij 2022.

    Lance ve kaj jemlje Pogi ... najprej poživitvene odmerke .... pol pa še kej drucga ... haha

  • smoljo 17:31 10.julij 2022.

    Lance....Tadej ni ti in pika ....

  • matermila 15:43 10.julij 2022.

    Lance, slabom k..cu i dlaka smeta.

Sorodne novice