Komedija: Kolesar na Touru tarča zbadanj, za svojo potezo je našel razlog

Foto: Profimedia Jasper Philipsen
Štafetno palico je prejel belgijski kolesar.
Oglej si celoten članek

Belgijec Jasper Philipsen je po torkovi etapi dirke po Franciji slišal marsikatero šalo na svoj račun. Odlični sprinter moštva Alpecin-Deceuninck se je namreč uštel ob koncu četrte etape in po sprintu glavnine začel slaviti zmago, a pri tem spregledal, da je osem sekund prej ciljno črto že prečkal njegov rojak Wout van Aert, ki je vsem zasledovalcem ušel 10 kilometrov pred koncem etape.

Na njegovo napako ga je po prečkanju hitro opozoril skupno tretji Christophe Laporte, ki je slavje Philipsena zmotil s kretnjo roke v smeri van Aerta. Ta je medtem že sestopal s kolesa.

Tour Jumbo-Visma pokazala svojo moč, 11 km pred ciljem razbila glavnino

Med prvimi, ki se je po etapi oglasil na twitterju, je bil kolesar ekipe Education First Alberto Bettiol, ki je pred dobrega pol meseca na podoben način zaman slavil na dirki po Švici. Tudi on takrat ni vedel, da je celotno karavano ugnal osamljeni ubežnik. "Vesel sem, da lahko predam štafetno palico," se je zdaj oglasil Bettiol.

Nasmejal svet Blamaža kolesarskega asa! Slavil prestižno zmago, pri tem pa spregledal...

Tudi sam je 'po zmagi v Švici' sicer podobno sporočilo prejel od van Aerta, ki se je ob ciljnem sprintu na kriteriju Dauphine uštel s prehitrim slavjem etapne zmage. "Baklo veselo predajam Albertu," se je sredi junija takrat oglasil član moštva Jumbo-Visma.

"Kakšnih pet sekund sem resnično mislil, da sem zmagal. Bil sem v gneči in nisem videl Wouta, radijska povezava pa mi ni dobro delovala. Res sem mislil, da sprintamo za etapno zmago. Škoda," je po etapi dejal Philipsen, a hitro uvidel tudi šaljivo plat vsega: "To bo nekaj zanimivih posnetkov."

Po prejetju štafetne palice je Belgijec sicer našel tudi 'razlog' za svoje veselje ob prečkanju ciljne črte. "Wout, kot vidiš, sem jaz zelo vesel drugega mesta," je na twitterju šaljivo zapisal nesojeni zmagovalec. Njegov rojak van Aert je sicer na prvih treh etapah vselej osvojil prav drugo pozicijo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.