Konec je! Guardiola vrgel puško v koruzo in priznal poraz

Foto: Epa pep guardiola Foto: Epa pep guardiola Foto: Epa pep guardiola Foto: Epa pep guardiola Foto: Epa pep guardiola Foto: Epa Foto: Epa Foto: Epa
Trener Manchester Cityja je prepričan, da njegovemu moštvu ne bo uspelo ubraniti naslova angleškega prvaka.
Oglej si celoten članek

Aktualni prvak angleške Premier League Manchester City je v petek moral priznati premoč Wolverhaptom Wanderers (3:2), čeprav so na gostovanju v grofiji West Midlands vodili že z dvema goloma prednosti.

Za goste je v 25. oziroma 50. minuti zadel Raheem Sterling, domači pa so tekmo spreobrnili z zadetki Adame Traoreja (55.), Raula Jimeneza (82.) in Matta Dohertya (89.)
 
Meščani, ki so v lanski sezoni po izredno napeti končnici za točko ugnali redse, kar jim je prineslo šesto ligaško krono, imajo s tekmo več na lestvici že 14 točk zaostanka za Liverpoolom. Ta se bo v nedeljo pomeril prav s Cityjevim zadnjim krvnikom, z zmago pa bi se tekmecu odlepil že na 17 točk.

Točko več od varovancev Pepa Guardiole ima trenutno tudi Leicester City.

Španski strateg po porazu v 19. krogu ni mogel skriti velikega razočaranja. Na vprašanje, ali je bitka za naslov odločena, je Guardiola odvrnil: "Ja, razlika je prevelika."

Sinjemodri so letos izgubili pet tekem, eno več kot v celotni sezoni 2018/2019. Za razliko od branilca naslova pa lani drugouvrščeni Liverpool melje vse pred seboj. V 18 tekmah je oddal samo dve točki (17 zmag in en remi), od lanskega marca pa je dobil kar 27 od 28 ligaških tekem.

"Nerealno je razmišljati o Liverpoolu, zato se bomo osredotočili na Leicester. Imamo možnosti za drugo mesto. Zavedam se kvalitete svojega moštva, a takšna je naša situacija," je dodal Guardiola.

City je letos v prejel 23 golov v Premier League, kar je enako število kot v lanski šampionski sezoni.

Zelo zanimiv je tudi podatek, da so imeli prvaki na sinočnji tekmi le 37,8-odstotno posest žoge, kar je najslabši izkupiček v karieri nogometnega stratega, čigar moštva so praviloma vedno dominirala v tej prvini igre.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.