Šport > Nogomet
1491 ogledov

Konec je! Guardiola vrgel puško v koruzo in priznal poraz

pep guardiola
1/8
Epa
Trener Manchester Cityja je prepričan, da njegovemu moštvu ne bo uspelo ubraniti naslova angleškega prvaka.

Aktualni prvak angleške Premier League Manchester City je v petek moral priznati premoč Wolverhaptom Wanderers (3:2), čeprav so na gostovanju v grofiji West Midlands vodili že z dvema goloma prednosti.

Za goste je v 25. oziroma 50. minuti zadel Raheem Sterling, domači pa so tekmo spreobrnili z zadetki Adame Traoreja (55.), Raula Jimeneza (82.) in Matta Dohertya (89.)
 
Meščani, ki so v lanski sezoni po izredno napeti končnici za točko ugnali redse, kar jim je prineslo šesto ligaško krono, imajo s tekmo več na lestvici že 14 točk zaostanka za Liverpoolom. Ta se bo v nedeljo pomeril prav s Cityjevim zadnjim krvnikom, z zmago pa bi se tekmecu odlepil že na 17 točk.

Točko več od varovancev Pepa Guardiole ima trenutno tudi Leicester City.

Španski strateg po porazu v 19. krogu ni mogel skriti velikega razočaranja. Na vprašanje, ali je bitka za naslov odločena, je Guardiola odvrnil: "Ja, razlika je prevelika."

Sinjemodri so letos izgubili pet tekem, eno več kot v celotni sezoni 2018/2019. Za razliko od branilca naslova pa lani drugouvrščeni Liverpool melje vse pred seboj. V 18 tekmah je oddal samo dve točki (17 zmag in en remi), od lanskega marca pa je dobil kar 27 od 28 ligaških tekem.

"Nerealno je razmišljati o Liverpoolu, zato se bomo osredotočili na Leicester. Imamo možnosti za drugo mesto. Zavedam se kvalitete svojega moštva, a takšna je naša situacija," je dodal Guardiola.

City je letos v prejel 23 golov v Premier League, kar je enako število kot v lanski šampionski sezoni.

Zelo zanimiv je tudi podatek, da so imeli prvaki na sinočnji tekmi le 37,8-odstotno posest žoge, kar je najslabši izkupiček v karieri nogometnega stratega, čigar moštva so praviloma vedno dominirala v tej prvini igre.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice