Šport > Nogomet
770 ogledov

Mourinho o novem trenerju Arsenala: "Lahko se samo smejimo."

jose mourinho Epa
José Mourinho se je obregnil ob novega trenerja Arsenala.

Londonski klub je v petek imenova novega trenerja Mikela Arteto, nekdanjega pomočnika Pepa Guardiole pri Manchester Cityju, ki se bo prvič preizkusil v vlogi glavnega trenerja.

Mikel Arteta Arsenal Premier League Šport Arsenal imenoval novega trenerja

Odločitev je presenetila trenerja Tottenhama Joséja Mourinho, ki ne more razumeti, kako je Arteta dobil prednost pred priznanim nogometnim strokovnjakom, kakršen je denimo Carlo Ancelotti.

Carlo Ancelotti je medtem postal glavni trener Evertona. Šestdesetletnik, ki je nazadnje vodil italijanski Napoli, kjer so ga odpustili prejšnji teden, je podpisal štiriinpolletno pogodbo.

"Lahko se samo nasmejemo, saj so pred leti za najboljše trenerje veljali tisti z največ zmagami, danes pa tisti z najmanj porazi," je komentiral glavni strateg Arsenalovega mestnega tekmca.

"Ancelotti ima tri lige prvakov, osvajal je lige v Italiji, Franciji in Angliji, tu in tam osvojil tudi kakšen pokal. Toda on ima 200 porazov. Jaz sem izgubil od 150 do 180 tekem, Carlo je pač nekoliko starejši od mene. Dandanes ni tako pomembno, koliko tekem si dobil, ampak koliko jih nisi izgubil. Najboljši trenerji so očitno tisti, ki nimajo nobenega poraza," je dodal "Edini", ki s svojim moštvom zaseda peto mesto prvenstvene lestvice.

Arsenal je trenutno šele deseti. Na vrhu ima Liverpool deset točk prednosti pred Leicester Cityjem oziroma 14 pred aktualnim prvakom Manchester Cityjem.

Mikel Arteta Arsenal | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.