Konec medijske karantene okrog Prevca

Foto: EPA
Foto: EPA
Slovenskemu skakalnemu šampionu se po koncu novoletne turneje bolj svobodno lahko približa tudi sedma sila.
Oglej si celoten članek

Peter Prevc je po zmagi na novoletni turneji že osredotočen na bližajoče se svetovno prvenstvo v poletih, ki je na Kulmu na sporedu ta konec tedna. 

V času pred in med novoletno turnejo so bili v slovenski reprezentanci sila pozorni na vse dogajanje okrog Prevca, pazili so predvsem na to, da slovenskega šampiona ne bi okužil kakšen neljub virus.

Previdnost je mati modrosti

Novinarji in fotografi, ki so imeli s Prevcem pred turnejo intervju, niso smeli biti bolni, v dobrem zdravstvenem stanju je morala biti tudi njihova družina. Pač vse v luči tega, da se do Prevca ne bi "prebila" kakšna bakterija, ki bi mu lahko pokvarila načrte. Na eni od slovenskih komercialnih televizij, kjer je imel intervju, je maskerka, ki je Prevca pripravljala za nastop pred kamero in je bila prehlajena, nosila zaščitno masko.

"Tudi to spada zraven, nekatere reprezentance gredo v tem pogledu še dlje. Resnično pazimo na vse, stiki z mediji so seveda nujni in koristni, a ne smejo škodovati. S tega naslova prihaja tudi odločitev o nekakšni medijski karanteni v času novoletne turneje," je v intervjuju za EkipoSN pred potjo na turnejo dejal Prevc.

Po sklepni tekmi turneje v Bischofshofnu so v slovenski reprezentanci znižali raven "varovanja". Na novinarski konferenci pred SP v poletih, ki se je odvila danes, je bil dostop do skakalca iz Dolenje vasi precej bolj sproščen.

Tokrat brez težav

Po konferenci je bil Prevc na voljo za samostojne izjave, sedma sila ga je obkrožila in se brez težav spustila v komunikacijo z njim. Preverjanj glede zdravstevenga stanja ni bilo.

Očitno so za novoletno turnejo vladali posebni pogoji, saj so se vsi zavedali, kaj lahko Prevcu uspe (in kar mu tudi je). Upamo, da bo Peter zdravje zadržal vse do konca tekmovanj na Kulmu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 09:09 13. Januar 2016.

    Čisto pravilno. Treba je zaščitit investicijo.

  • 08:17 13. Januar 2016.

    Ja, ja, na vse je treba misliti, pa še se kaj sfiži.<br /><br />Lani je Tina bila bolna. A niso …

  • 20:39 12. Januar 2016.

    peter pogumno....

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.