Kontroverzno tehtanje povsem golega Nurmagomedova

Foto: Twitter nurmagomedov
Dramatični prizori s tehtanja neporaženega prvaka Habiba Nurmagomedova so vzbudili sum v nepravilnosti.
Oglej si celoten članek

Prizori vidno olajšanega svetovnega UFC prvaka Habiba Nurmagomedova, ki je moral odvreči vsa oblačila, da je zadostil kriterijem za dvoboj v lahki katregoriji (do 70 kg), so med navijači in poznavalci vzbudili sum v legitimnost samega tehtanja.

Tako Nurmagomedov kot njegov nasprotnik na sobotnem spektaktlu UFC 254 v Abu Dabiju, Justin Gaethje, sta v petek uspešno prestala tehtanje, pojavila pa so se namigovanja, da naj bi bil aktualni prvak v resnici pretežak.

Ne odneha UFC zvezdnik napadel LeBrona: "Siti smo tvojega s*anja!"

Nurmagomedov, ki je imel v preteklosti že težave z doseganjem ustrezne teže, je na tehtnico stopil popolnoma gol, ob potrditvi uradnega merilca pa se mu je močno oddahnilo. Nemudoma se je v javnosti začelo širiti prepričanje, da je Habib v resnici padel na tehtanju, vendar je uradni merilec to prikril, da bi zaščitil finančne interese organizacije UFC. Merilcu se očita, da je tehtanje prekinil, preden bi jeziček presegel dovoljeno mejo.

Uradno McGregorjev odgovor šefu UFC-ja: "Sprejmem!"

"Nekaj zelo čudnega se je zgodilo na tehtanju pred dvobojem UFC 254. Ko je Habib stopil na tehntnico, je merilec, bodisi zaradi lastne nesposobnosti bodisi namerno, naredil napako, ki je vredna na desetine milijonov dolarjev. Po mojem strokovnem mnenju Habib ni zadostil kriterijem. Jeziček se pomika navzgor in ni v raznotežju. Pomika se navzgor, kar pomeni, da je borec pretežak, a je merilec merjenje prekinil, preden se je jeziček umiril. To ni prav," meni nutricinost Mike Dolce, ki je v preteklosti sodeloval z Rondo Rousey in Thiagom Alvesom.

Nurmagomedov bo v dvoboju z Gaethejejm branil popoln izkupiček 28-0 v MMA. Njegov ameriški izzivalec za šampionski pas je doslej zbral 22 zmag v 24 obračunih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.