Košarkarska legenda z brutalno resnico o vladnih predpisih

Foto: Instagram
Foto: Instagram
Na okoliščine, v katerih so se znašle slovenske športne ekipe, se je odzval tudi legendarni Boštjan Nachbar.
Oglej si celoten članek

V zadnjih dneh smo lahko prebrali mnoge novice, kako številne slovenske športne ekipe, med katerimi je tokrat bila v ospredju košarkarska ekipa Cedevita Olimpija, pozivajo vlado Republike Slovenije, naj omili zakon ter jim dopusti igrati ter trenirati.

Brutalen odgovor Avanzo "prerešetal" Kacinove argumente, zapis močno odmeva

Slovenski vrhunski športniki se namreč večkrat tedensko testirajo za morebitno okužbo z virusom Covid-19, a če je vsaj en izmed primerov pozitiven, se mora, kljub temu da so vsi ostali testi ves čas negativni, ekipi za deset dni prepovedati vse treninge, še posebej pa tekme.

Foto: Profimedia Nino Kouter

V zadnjih dneh sta tako odmevala predvsem primer Nina Koutra, ki je bil na zadnjih tekmah slovenske reprezentance praktično najboljši mož na igrišču, s svojimi nastopi pa si je lepo višal ceno na tržišču, a je moral zadnjo reprezentančno akcijo izpustiti, saj je potem, ko se je že pridružil slovenski izbrani vrsti, izvedel, da je eden izmed njegovih soigralcev pri Muri pozitiven, tako da je nesrečni Kouter moral nič kriv, nič dolžan, zapustiti reprezentančni tabor ter se odpraviti v karanteno, kljub temu da so bili njegovi testi ves čas negativni. Resnično bizaren primer.

Foto: Twitter Cedevita Olimpija

Še bolj vroča tema pa je bila košarkarska ekipa Cedevite Olimpije, ki je zaradi okužbe enega izmed igralcev morala v karanteno, ker pa smo dejansko edini na svetu s takšnimi predpisi, saj so vse ostale države našle bolj praktične rešitve, kot je recimo karantena zgolj za okuženega igralca, če so vsi ostali na testih negativni, je bila tekma Evropskega pokala preprosto registrirana z 20:0 za nasprotnika.

V zadnjih dneh so tako številni Olimpijini igralci in funkcionarji apelirali na vlado, naj spremeni, oziroma omili te stroge predpise, zdaj pa se je ponovno oglasila tudi slovenska košarkarska legenda, ki je navedla zgolj čisto dejstvo, kako bizarno je, da smo edina država na svetu, za katero veljajo podobni predpisi.

"Namesto kritiziranja le podatek: pod okriljem evrolige in evrocupa igra 42 ekip iz 15 držav (EU in non EU). Le ena država ima pravila, ki so preprečila treniranje in igranje igralcem zaradi 1 pozitivnega primera v klubu. Razlaga, katera je ta država, je verjetno odveč," je bil neposreden Boštjan Nachbar.

Slednji se je preko svojega Twitter profila v zadnjih dneh sicer že nekajkrat obregnil ob vladne predpise: "V državah z veliko bolj kritično covid-19 sliko uveljavljajo protokole, ki dopuščajo (covid-19 negativnim) profesionalnim športnikom, da igrajo, trenirajo, potujejo... Mi pa žal delamo norca sami iz sebe ter seveda s tem kratkoročno in dolgoročno močno škodimo slovenskemu športu."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.