Kralji ugnali prvo ekipo Zahoda

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Ekipa Los Angeles Kings je v ligi NHL doma po podaljšku premagala vodilno ekipo zahodnega dela lige Chicago Blackhawks z 2:1.
Oglej si celoten članek

Anže Kopitar je v slabih petindvajsetih minutah sicer sprožil tri strele na vrata Chicaga, a ostal brez gola ali podaje. Po minuti in šestih sekundah podaljška je dvoboj odločil Jeff Carter. Chicago je sicer z 31 točkami prvi na svojem delu lige, na vzhodnem delu pa je pred njim z 34 točkami le Montreal, drugouvrščena ekipa New York Rangers pa je doslej prav tako zbrala 31 točk.

Goste, ki so še vedno brez poškodovanega kapetana Jonathana Toewsa, je v vodstvo v 12. minuti tekme popeljal Patrick Kane, za domače pa je že v prvi minuti druge tretjine izenačil obrambni igralec Alec Martinez. Kralji so do pete zmage v nizu prišli, ko je moral na kazensko klop Brent Seabrook, Carter pa je z levega kroga za sodniške mete s strelom iz zapestja poslal plošček za hrbet rezervnega vratarja Scotta Darlinga.

V ekipo iz Los Angelesa se je po 21 tekmah prisilnega premora vrnil napadalec Marian Gaborik, ki se je zlomil nogo na svetovnem pokalu v Torontu, kjer so Kanadčani v finalu na drugi tekmi z 2:1 premagali Evropo, zbrano okrog kapetana Anžeta Kopitarja.

Igralci Los Angeles Kings so šesti na zahodnem delu in tretji v pacifiški skupini, v noči na četrtek po slovenskem času pa se bodo v kalifornijskem obračunu pomerili z ekipo San Jose Sharks, ki je mesto pred njimi na lestvici.

Trenutno je najboljša ekipa lige Montreal Canadiens, ki je po podaljšku na gostovanju z 2:1 premagala Detriot Red Wings. Kar štiri tekme večera so se končale šele po kazenskih strelih. Doma sta slavili moštvi Florida Panthers s Columbus Blue Jackets (2:1) in Pittsburg Penguins z New Jersey Devils (4:3), izgubili pa St. Louis Blues z Minnesoto Timberwolves (3:4) in Colorado Avalanche z Vancouver Canucks (2:3).

Le ena tekma se je končala z dvema zadetkoma prednosti, igralci Toronto Maple Leafs so s 4:2 ugnali Washington Capitals; Ottawa je po rednem delu z 2:1 premagala Carolino Hurricanes, Anaheim pa v gosteh San Jose Sharks s 3:2.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.