Šport
24 ogledov

Kralji ugnali prvo ekipo Zahoda

anže kopitar Profimedias
Ekipa Los Angeles Kings je v ligi NHL doma po podaljšku premagala vodilno ekipo zahodnega dela lige Chicago Blackhawks z 2:1.

Anže Kopitar je v slabih petindvajsetih minutah sicer sprožil tri strele na vrata Chicaga, a ostal brez gola ali podaje. Po minuti in šestih sekundah podaljška je dvoboj odločil Jeff Carter. Chicago je sicer z 31 točkami prvi na svojem delu lige, na vzhodnem delu pa je pred njim z 34 točkami le Montreal, drugouvrščena ekipa New York Rangers pa je doslej prav tako zbrala 31 točk.

Goste, ki so še vedno brez poškodovanega kapetana Jonathana Toewsa, je v vodstvo v 12. minuti tekme popeljal Patrick Kane, za domače pa je že v prvi minuti druge tretjine izenačil obrambni igralec Alec Martinez. Kralji so do pete zmage v nizu prišli, ko je moral na kazensko klop Brent Seabrook, Carter pa je z levega kroga za sodniške mete s strelom iz zapestja poslal plošček za hrbet rezervnega vratarja Scotta Darlinga.

V ekipo iz Los Angelesa se je po 21 tekmah prisilnega premora vrnil napadalec Marian Gaborik, ki se je zlomil nogo na svetovnem pokalu v Torontu, kjer so Kanadčani v finalu na drugi tekmi z 2:1 premagali Evropo, zbrano okrog kapetana Anžeta Kopitarja.

Igralci Los Angeles Kings so šesti na zahodnem delu in tretji v pacifiški skupini, v noči na četrtek po slovenskem času pa se bodo v kalifornijskem obračunu pomerili z ekipo San Jose Sharks, ki je mesto pred njimi na lestvici.

Trenutno je najboljša ekipa lige Montreal Canadiens, ki je po podaljšku na gostovanju z 2:1 premagala Detriot Red Wings. Kar štiri tekme večera so se končale šele po kazenskih strelih. Doma sta slavili moštvi Florida Panthers s Columbus Blue Jackets (2:1) in Pittsburg Penguins z New Jersey Devils (4:3), izgubili pa St. Louis Blues z Minnesoto Timberwolves (3:4) in Colorado Avalanche z Vancouver Canucks (2:3).

Le ena tekma se je končala z dvema zadetkoma prednosti, igralci Toronto Maple Leafs so s 4:2 ugnali Washington Capitals; Ottawa je po rednem delu z 2:1 premagala Carolino Hurricanes, Anaheim pa v gosteh San Jose Sharks s 3:2.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.