Šport
26 ogledov

Kralji nemočni brez Kopitarja

Los Angeles Kings Profimedias
Hokejisti v severnoameriški so imeli pester večer oziroma noč po srednjeevropskem času, na delu so bili tudi soigralci Anžeta Kopitarja.

Najboljši slovenski hokejist Anže Kopitar kraljem zaradi poškodbe še ni mogel pomagati, brez njega pa so bili neuspešni na gostovanju pri Coloradu in izgubili z 1:4.

Precejšnja ovira za kalifornijsko ekipo je bil vratar Semjon Varlamov, ki je zbral 32 obramb. Patrick Wiercioch in Rene Bourque pa sta na drugi strani zadela v polno v razmaku 22 sekund, kar je bilo ob zadetkih Gabriela Landeskoga in Blaka Comeauja dovolj za prepričljivo zmago. Edini gol za goste je dosegel Dustin Brown, vratar Peter Budaj je tekmo končal pri 26 obrambah.

"Imeli smo svoje priložnosti, ampak jih nismo izkoristili, zadevali smo vratnice. Preprosto moraš izkoristiti svoje priložnosti, ne glede na to, kakšen je rezultat," je po četrtem zaporednem porazu dejal Drew Doughty.

Sedem golov Rangersov

Columbus je po podaljšku premagal Washington in dosegel šesto zaporedno zmago na svojem terenu. Novinec Zach Werensky je izenačil v zadnji tretjini, Cam Atkinson pa je nato zmagovalca odločil že po 37 sekundah dodatnega dela tekme.

New York Rangers, najbolj strelsko razpoložena ekipa lige, je tokrat s 7:2 premagala Vancouver. Po dvakrat sta v polno zadela Kevin Hayes in J.T. Miller. Rangers so v 17 tekmah v sezoni dosegli že 72 golov.

Tampa je sicer zmagala v tekmi z Detroitom s 4:3, odločilni gol je Nikita Kučerov dosegel minuto pred koncem tekme, a se je že v prvi tretjini poškodoval njihov zvezdnik Steven Stamkos. Po naletu Gustava Nyquista ob ogradi v prvi tretjini je šepajoč oddrsal z ledu, za zdaj pa še ni znano, kako resna je njegova poškodba.

Vratar Winnipega Connor Hellebuyck je prvič v sezoni tekmo končal brez prejetega zadetka, potem ko je v dvoboju s Chicagom ustavil vseh 27 strelov. Patrik Laine je s svojim 12. zadetkom v sezoni, kar ga uvrša na vrh lestvice strelcev, pomagal svoji ekipi do prepričljive zmage s 4:0.

NHL, izidi:

Philadelphia Fylers - Ottawa Senators 2:3**
Carolina Hurricanes - San Jose Sharks 1:0
Columbus Blue Jackets - Washington Capitals 2:1*
Toronto Maple Leafs - Nashville Predators 6:2
Montreal Canadiens - Florida Panthers 3:4*
Detroit Red Wings - Tampa Bay Lightnig 3:4
St. Louis Blues - Buffalo Sabres 4:1
Minnesota Wild - Calgary Flames 0:1
Winnipeg Jets - Chicago Blackhawks 4:0
Dallas Stars - New Jersey Devils 1:2*
Colorado Avalanche - Los Angeles Kings 4:1
Vancouver Canucks - New York Rangers 2:7
Anaheim Ducks - Edmonton Oilers 4:1

* - po podaljšku
** - po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.