Šport
20 ogledov

Gol Kopitarja za novo zmago

anže kopitar Profimedias
Hokejisti Los Angeles Kings so tokrat v domači dvorani Staples Center gostili Columbus Blue Jackets in po podaljšku zmagali s 3:2.

Odločilni gol za zmago Los Angeles Kings je dosegel Alec Martinez, slovenski zvezdnik Anže Kopitar pa je zadel v prvi tretjini za izenačenje na 1:1. Kralji bodo v petek gostili tekmece iz Nashvilla.

V zahtevnem obračunu je poleg Kopitarja in Martineza za gostitelje zadel še Drew Doughty, slovaški vratar Peter Budaj pa je zbral 19 obramb. Za goste, ki so dvakrat vodili, sta gola dosegla Brandon Saad in Cam Atkinson, ruski vratar Sergej Bobrovski pa je zaustavil 27 strelov hokejistov iz mesta angelov.

"Na tem dvoboju smo končno pokazali svoj pravi obraz. Vseskozi smo narekovali ritem, v primerjavi z minulimi obračuni pa delovali tudi veliko bolj povezano," je po zmagi dejal eden od junakov dvoboja Martinez.

Katastrofa Bostona, vrnitev Crosbyja

Na sporedu je bilo še deset tekem. Najhujši poraz so doživeli kosmatinci, ki so v Bostonu klonili proti Minnesoti z 0:5. Gosti so tekmece zasenčili v vseh prvinah, predvsem to velja za drugo, ko so dosegli kar štiri gole. V polno so zadeli Charlie Coyle, Chris Stewart, Ryan Suter in Jason Zucker, v zadnji tretjini pa še Jason Pominville. Izkazal se je tudi vratar Devan Dubnyk s 27 obrambami, 20. v svoji karieri pa je ledeno ploskev v NHL zapustil brez prejeta gola.

Na veliko sceno se je vrnil rekonvalescent Sidney Crosby, njegov Pittsburgh pa je na domačem ledu ukanil Florido s 3:2. Gostitelji so zaostajali z 0:2, nato pa so za zmago zadeli Crosby, Reilly Smith in Mark Pysyk. Največ golov so gledalci videli v Torontu, kjer je Tampa Bay slavila s 7:3. Blestel je Steven Stamkos z dvema goloma in podajama, medtem ko je New Jersey ukanil Arizono s 5:3. Po izidu 3:3 je zadnja dva gola prispeval Travis Zajac.

Detroit je doma ugnal Carolino s 4:2, junaka dvoboja pa sta bila dvakratni strelec Dylan Larkin in vratar češki vratar Petr Mrazek z 29 obrambami. Calgary je zanesljivo slavil v St. Louisu s 4:1, Dallas pa je po hudem boju doma ugnal Winnipeg s 3:2. V kanadskem obračunu je Ottawa slavila v Vancouvru s 3:0, na tej tekmi pa se je izkazal dvakratni strelec Ryan Dzingel ter vratar Craig Anderson z 22 obrambami. Philadelphia je šele po kazenskih strelih strla odpor Buffala s 4:3, San Jose pa po podaljšku Anaheim z 2:1.

NHL, izidi:

Los Angeles Kings - Columbus Blue Jackets 3:2*
Boston Bruins - Minnesota Wild 0:5
New Jersey Devils - Arizona Coyotes 5:3
Pittsburgh Penguins - Florida Panthers 3:2
Philadelphia Flyers - Buffalo Sabres 4:3**
Toronto Maple Leafs - Tampa Bay Lightning 3:7
Detroit Red Wings - Carolina Hurricanes 4:2
St. Louis Blues - Calgary Flames 1:4
Dallas Stars - Winnipeg Jets 3:2
Vancouver Canucks - Ottawa Senators 0:3
San Jose Sharks - Anaheim Ducks 2:1*

* - po podaljšku
** - po kazenskih strelih

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.