Kranjec po prvi vožnji tik za najboljšimi, Ferkova diskvalificirana

Foto: Epa
Foto: Epa
Po smukaškem delu kombinacije vodi Brignonejeva, Ferkova je bila diskvalificirana. V Banskem pa po prvi vožnji veleslaloma drži Žan Kranjec šesto mesto.
Oglej si celoten članek

Alpske smučarke so opravile smukaški del tekme za svetovni pokal v kombinaciji v švicarski Crans Montani. V vodstvu je Federica Brignone. Za Italijanko sta po smuku na prvih mestih domačinka Priska Nufer (+ 0,37) in Avstrijka Nina Ortlieb (+ 0,43).

Smučarka Maruša Ferk, ki je bila edina slovenska udeleženka na tekmi svetovnega pokala v Crans Montani, na kombinacijski preizkušnji ne bo mogla nastopiti v slalomskem delu, saj so jo po smuku diskvalificirali.

Ferkova je sicer v smuku dosegla 19. čas, a so jo pozneje diskvalificirali, tako da bo slalomska vožnja z začetkom ob 13.30 potekala brez nje.

Hud padec Zastal dih! Štuhčeva prebila tri plasti in obležala v mreži

Slovenski alpski smučar Žan Kranjec pa je po prvi vožnji veleslaloma za svetovni pokal v Banskem v Bolgariji šesti.

Za vodilnim, Avstrijcem Marcelom Hirscherjem, zaostaja 81 stotink. Drugi je Norvežan Henrik Kristoffersen (+0,22), tretji pa Francoz Alexis Pinturault (+0,68). Štefan Hadalin, drugi Slovenec, je delil 34. mesto (+3,82).

Poškodba Ilka Štuhec predčasno končala sezono

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 12:49 24. Februar 2019.

    ".. Ferkova z možnostjo za napad..". Ne bo šlo, je diskvalificirana.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.