Kristoffersen: "Ti imaš 68 zmag, jaz pa le 18, kaj se pritožuješ?"

Foto: Profimedia
Kristoffersen je Hirscherja izzval, da naj napade 86 zmag v svetovnem pokalu.
Oglej si celoten članek

Na nedeljskem slalomu za Pokal Vitranc je zmagal Švicar Ramon Zenhäusern, drugi je bil Norvežan Henrik Kristoffersen, tretji pa Avstrijec Marcel Hirscher. Vsi trije so bili na novinarski konferenci dobro razpoloženi ter v prešernem vzdušju pospremili s tekmovalnega in organizacijskega vidika odličen konec tedna v Kranjski Gori.

Foto: Epa Ramon Zehnhausern

"Neverjetno je. Lani sem tu prvič osvojil stopničke, letos pa zmagal. V Kranjski Gori si moram kupiti hišo, ker se tu počutim zelo dobro. Na startu sem bil precej živčen, a je čudovito, da mi je uspelo premagati tudi Hirscherja, ki je letos osvojil vse. To je največji dan v moji karieri," je po prvi zmagi v klasičnem slalomu dejal Zenhäusern, ki je razkril, da ima včasih na letalih zaradi svoje višine težave, zato upa, da mu bo nagrada omogočila, da si bo drugič kupil boljše sedeže na letalu.

Slalom S sedmega do prvega mesta

"V cilju sem si mislil 'O, moj bog,' to ni bila najboljša tekma te sezone. Ne maram soljenih prog, Henrik jih ima mogoče rad ali pa vsak dan trenira ne glede na razmere. On lahko smuča v vseh pogojih, jaz pa imam raje ledene proge," je dejal Hirscher. V Avstrijčevo izjavo se je vmešal Kristoffersen, ki je bil tudi navzoč na novinarski konferenci: "Ti imaš 68 zmag, jaz pa le 18, kaj se pritožuješ?" Hirscher ga je nato vprašal, koliko let je mlajši od njega. Norvežan je odgovoril, da le pet let, Avstrijec pa, da sta potem izenačena, da mora vsako naslednjo sezono zmagati desetkrat.

"Trenutno še ne vem, ali gre moja kariera levo ali desno, vem le, da je v moji glavi noro. Veselim se, da bom zdaj dolgo časa doma," je dejal Avstrijec, ki je na začetku meseca praznoval 30. rojstni dan in še ni dokončno odločen, ali bo nadaljeval kariero ali ne.

Foto: Epa Marcel Hirscher

Kristoffersen mu je nato dejal, da mu ne manjka več veliko zmag do št. 86, rekordnega števila zmag v svetovnem pokalu, ki je v rokah legendarnega Šveda Ingemarja Stenmarka, mogoče le še dve ali tri sezone smučanja. "Saj imam en rekord," je odgovoril Avstrijec, Norvežan pa jasno dodal: "Več kot enega." Predlagal pa mu je tudi, da, če se čuti prestarega, naj se obrije, da bo kazal deset let mlajši videz, ali pa naj začne voziti smuk.

Na vprašanje, ali je najboljši smučar vseh časov, je Hirscher odgovoril: "Nisem strokovnjak. To se morate vi odločiti. Težko je reči. Mogoče sem trenutno res dober, ampak težko je primerjati različna obdobja, npr. naš čas z obdobjem Stenmarka. Če primerjamo smučanja različnih obdobij, so popolnoma drugačna."

Foto: Epa Henrik Kristoffersen

Kristoffersen je bil na konferenci zelo navihan, Hirscher mu je celo dejal, da ga še nikoli ni videl tako hudomušnega. "Jutri bom spal dlje kot do šestih. Vesel sem, da sem kljub veliki napaki v drugi vožnji drugi, ker kmalu lahko ne bi bil uvrščen. Vedno je cilj biti najboljši smučar na svetu, trenutno želim čim večkrat zmagati, biti na stopničkah, smučati čim hitreje. Dolga je še pot do 68 in 86 zmag. V svetovnem pokalu bom še vsaj osem ali deset let. Sem z Norveške in nimam toliko pritiska kot Hirscher," je dejal Norvežan.

Veleslalom (M) Kranjec natančen, a preveč zadržan

Slovenski izkupiček 58. Pokala Vitranc je manj od napovedi in pričakovanj, deveto mesto Žana Kranjca v veleslalomu in 21. mesto Štefana Hadalina na slalomu. Njuna današnja nastopa je ocenil glavni trener Klemen Bergant: "Štefan ima točno toliko v nogah, kot je danes pokazal in to je bilo dovolj za 21. mesto. Trenutno ni sposoben delati boljših rezultatov. On je to korektno oddelal, dvakrat se je pripeljal dol in to je bilo dovolj za 21. mesto."

"Žan ni utrujen, ima še dovolj moči za zaključek, s Štefanom pa se bomo morali prilagojeno pripraviti na finalni slalom naslednjo nedeljo," je misli na zaključek sezone usmeril Bergant.

O oceni sezone pa je dejal: "Oba sta naredila velike stvari, Žan je zmagal prvič v karieri, Štefan je bil prvič na stopničkah, dobil je kolajno na svetovnem prvenstvu. Štefanu je uspel preboj v slalomu, na prvi tekmi je imel št. 39, zdaj je 18. slalomist sezone, ima top deset rezultate. Žan je naredil ogromen preboj v slalomu z visokimi številkami, dvakrat je bil 11., je 33. slalomist, drugo sezono bo startal takoj za trideseterico. Generalno moramo biti zadovoljni. Res je, da sta dva in da se mogoče zgodi taka tekma kot v Zagrebu, ko nismo imeli finalista. Gresta navzgor, daleč tega, da sta na koncu svojega razvoja. Če kdo ni zadovoljen po taki sezoni, potem je nekaj narobe z njim."

Kranjec "Veliko pozitivnega na Vitrancu"

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.