Šport > Zimski športi
558 ogledov

S sedmega do prvega mesta

Pokal Vitranc 2019 Saša Despot
Švicar do zmage z izjemno drugo predstavo.

Nedelja je že tradicionalno rezervirana za moško slalomsko preizkušnjo za Pokal Vitranc v Kranjski Gori. Prva slovenska aduta na 58. izvedbi teka tekmovanja sta bila svetovni podprvak v kombinaciji Štefan Hadalin in Žan Kranjec. Slednji je na sobotnem veleslalomu osvojil deveto mesto.

Hadalin se je na progo zadnje preizkušnje pred finalom sezone svetovnega pokala v Andori podal s številko 18, a se mu nastop ni posrečil po željah. "Nisem našel pravega ritma. Podlaga je bila zahtevna in nisem se znal prilagoditi. Ni bilo v redu, ni bilo v redu. Morda se mi pozna tudi utrujenost po dolgi sezoni," je po svojem nastopu, ta mu je pred finalno vožno prinesel 17. mesto, za nacionalno televizijo dejal Hadalin.

V cilj je sicer prišel z zaostankom 2,63 stotinke za vodilnim Henrikom Kristoffersonom, ki je tako lovil še drugo zmago v dveh dneh. Norvežanu se je še najbolj približal Italijan Manfred Moelgg, ki je zaostal za 57 stotink, manj kot osem desetink pribitka pa so si privozili še Francoz Alexis Pinturault (+0,62), Švicar Daniel Yule (+0,64) in Šved Andre Myhrer (+0,79). Serijski zmagovalec Avstrijec Marcel Hirscher, ki je že osvojil slalomski seštevek, je zasedel šesto mesto (+0,81).

Kranjec je nastopil s številko 46, na načeti podlagi pa si je večji del zaostanka nabral že v zgornjem delu proge. Ciljno črto je prečkal kot 31. (+3,90) in tako že v tistem trenutku ostal brez finalnega nastopa, na koncu je zasedel 33. mesto. Od finala ga je ločilo deset stotink.  

Pokal Vitranc 2019 Kranjec Šport "Veliko pozitivnega na Vitrancu"

Na progo so se podali še Borut Božič, Jakob Špik, Aljaž Dvornik in Tijan Marovt. Najboljšo uvrstitev je med njimi dosegel Špik (+4,53) na 43. mestu, Dvornik je bil 46. (+4,92), Marovt pa 52. (+6,89). Božič je odstopil.

Tudi v drugi vožnji Vrhničanu ni šlo, še na zadnjem merjenju časa je imel nekaj prednosti pred do takrat vodilnim Švicarjem Sandrom Simonetom, vendar je nato v cilj prišel kot šesti. Izjemno vožnjo je prikazal sedmi po polovici tekme Ramon Zenhaeusern, ki je z naboljšim časom drugega teha prepričljivo prevzel prevzel vodstvo. Še najbolj se mu je do nastopa Kristoffersena približal Hirscher, ki pa je vseeno za Švicarjem zaostal za 1,17 sekunde. Tudi Norvežan ni uspel premagati Zenhaeuserna, zaostal je za 1,15 in tako za dve stotinki prehitel prvega slalomista sezone.

Ramon Zenhaeusern | Avtor: Epa Epa

Hadalin je bil 21. "Dve podpovprečni vožnji izvedbeno gledano, nisem najbolj zadovoljen. Kot ste omenili, v obeh spodnjih sektorjih sem izgubil veliko. Mislim, da je to malo tudi posledica utrujenosti, ki me načenja, ne samo fizične tudi psihične, ker je bila sezona zame uspešna, tudi polna vzponov in padcev in to mi je pobralo tudi veliko moči. Na to se bom moral navaditi. Je pa ta sezona lahko tudi ena dobra šola za naprej," je dejal najboljši slovenski slalomist.

Rezultate si lahko ogkedate TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice