Lanišek napovedal boj za medalje

Foto: Epa
Foto: Epa
Smučarski skakalci se bodo na nordijskem SP pomerili na srednji naparavi.
Oglej si celoten članek

Po uvodnih dneh svetovnega prvenstva v Oberstdorfu, kjer so z zlato kolajno Eme Klinec in s srebrno na ekipni tekmi zablestele slovenske skakalke, so danes na srednji skakalnici na vrsti še skakalci. V petkovih kvalifikacijah so v slovenskem taboru napovedali nov boj za kolajne, saj je Anže Lanišek zaostal le za Halvorjem Egnerjem Granerudom.

Kvalifikacije Odlična popotnica pred bojem za medalje! Lanišek zablestel v polnem sijaju

Slovenija ima sicer na tem SP v nordijskih disciplinah že tri kolajne, celotno zbirko. Prva je za veselje v slovenskem taboru poskrbela smučarska tekačica Anamarija Lampič, ki je bila bronasta v sprintu. Njen uspeh je isti dan pozlatila Ema Klinec, ki je z naslovom svetovne prvakinje poskrbela za zgodovinsko kolajno za slovenske ženske skoke.

V petek pa so se dobro odrezale še Nika Križnar, Špela Rogelj, Urša Bogataj in Ema Klinec, ki so na ekipni tekmi osvojile srebro in do zadnjega bile boj za zmago, za katero so zaostale le za 1,4 točke.

Še tretja medalja Slovenske "orlice" za las ostale brez naslova svetovnih prvakinj

Danes so na srednji napravi pod Senčno goro na vrsti skakalci, v petkovih kvalifikacijah so bili uspešni vsi štirje Slovenci, nov pohod na zmagovalni oder pa je napovedal Lanišek, ki je na drugem mestu zaostal le za prvim favoritom tega SP, Norvežanom Granerudom.

Cene Prevc je imel 20. oceno kvalifikacij, Žiga Jelar je bil 27., Bor Pavlovčič pa 30.

Današnja tekma se bo s prvo serijo začela ob 16.30.

Avstrijci ogorčeni Po zmagi Klinčeve avstrijski tabor napadel Slovenca: "Kako lahko mirno spiš?" Zlata medalja Sanjski dan dan na SP, Ema Klinec je svetovna prvakinja!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.