Le dva v zgodovini hitrejša kot Dončić

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Slovenski zvezdnik iz dneva v dan podira rekorde. Skoraj ne mine tekma, ko ne bi dosegel enega od zgodovinskih mejnikov.
Oglej si celoten članek

Luka Dončić je ob nedeljskem porazu Dallas Mavericks proti Chicago Bulls (101:117) v statistiko vpisal 36 točk, 16 skokov in 15 asistenc.

Že do polčasa je Ljubljančan zbral 30 točk, sedem skokov in pet podaj, kar je v zadnjih dvajsetih letih uspelo le še Jamesu Hardnu in Allenu Iversonu.

Slaba volja "Lukova statistika je impresivna, a tukaj nismo zaradi tega"

Ob koncu srečanja proti Bikom je postal šele četrti košarkar, ki je zabeležil trojnega dvojčka z vsaj 35 točkami, 15 skoki in 15 podajami. To je petkrat uspelo Oscarju Robertsonu, po enkrat pa Wiltu Chamberlainu in Hardnu. Dončić je bil najmlajši med naštetimi, ki mu je to uspelo.

Dončić je na prvih enajstih odigranih tekmah letošnje sezone (eno tekmo je izpustil) skupno že dosegel več kot 300 točk, več kot 100 skokov in več kot 100 asistenc. Tako hitro sta to storila le še Robertson in Russell Westbrook.

Sezona lige NBA se je torej šele dobro začela, pri Dallasu še vedno manjka cela kopica košarkarjev, rekordne znamke pa se že nabirajo.

Kako, prosim? Dončićevo priznanje novinarjem privzdignilo obrvi: "Sebičen sem"

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.