Na svetu le tri države kot Slovenija

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Uvod v svetovno prvenstvo se je za slovensko izbrano vrsto odvil po pričakovanjih.
Oglej si celoten članek

Slovenija je v prvem kolu skupinskega dela ugnala Južno Korejo (51:29), ki je parket zapuščala s polno mrežo. Odličen strelski večer izbrancev Ljubomirja Vranješa pa se je zapisal v anale.

SP Slovenci prišli do najvišje zmage na prvenstvih

Fantje s sončne strani Alp sicer niso podrli rekorda, a so bili blizu. Vpisali so se v klub, kjer so le štiri reprezentance. Toliko jih je namreč na tekmi svetovnega prvenstva doseglo vsaj 50 golov.

Mejnik je v rokah Islandije, ki je leta 2003 premagala Avstralijo s 55:15. Dve leti kasneje je Danska ugnala Kanado z 52:18, Španija pa Avstralijo z 51:19. Leta 2013 so Španci, spet proti Avstralcem, zmagali z 51:11.

Izbor Čudna poteza organizatorja, Slovenci so se prešerno nasmejali

Slovenija bo svojo tekmo drugega kola skupinskega dela igrala v soboto, ko se bo merila z Rusijo. Slednja je v četrtek remizirala z Belorusijo (32:32).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.