Šport
314 ogledov

Slovenci prišli do najvišje zmage na prvenstvih

Blaž Janc Žurnal24 main
Sprehod slovenske reprezentance do zmage na prvi tekmi.

Slovenija je z odliko opravila svoj prvi dvoboj na svetovnem prvenstvu, ki ga gosti Egipt. Izbranci Ljubomirja Vranješa niso imeli veliko dela z mladimi Južnokorejci, Južna Koreja je na mundial poslala univerzitetno ekipo. Razlog leži v tem, da južnokorejska zveza ne želi ogroziti kvalifikacij za olimpijske igre, ki bodo sicer šele čez dva meseca. Ob epidemiji koronavirusa Južna Koreja ne želi tvegati okužb med svojimi najboljšimi rokometaši.

Rezervna zasedba pa je proti Sloveniji že po prvih desetih minutah zaostajala s 3:11. Ob hitri igri in številnih protinapadih so goli padali kot po tekočem traku, razlika je rastla, bila pa bi še lahko višja, a je Blaž Janc kar štirikrat izgubil dvoboje ena na ena z južnokorejskim vratarjem. Vseeno je zbral pet golov. Že na polovici polčasa je Slovenija prišla do 11 zadetkov prednosti, nato pa je zbranost nekoliko popustila in polčas se je končal s 25:16.

Slovenska obramba je bila po vrnitvi obeh ekip na parket znova boljša, Južnokorejci so težko prihajali do strelov. Po prvi tretjini drugega polčasa je bilo tako že +16.

V 56. minuti se je še kot zadnji igralec v polju med strelce v slovenski izbrani vrsti vpisal Miha Zarabec. Brez zadetka sta v ekipi tako ostala le oba vratarja. Slovenija je kasneje prekoračila tudi mejo 50 zadetkov in prišla do najvišje zmage na velikih tekmovanjih. Končalo se je z 51:29. Dragan Gajić je zbral 10 golov, njegov kolega na desnem krilu Janc pa enega manj.

V skupini H sta že prej tekmo odigrali Rusija in Belorusija, dvoboj pa se je končal z remijem 32:32 (15:15). 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice