Šport
1904 ogledov

Šok v Celju, Nizozemci rajali kot nori

SLO NIZ rokomet Zlatorog Reševalni pas/Twitter
Rokometaši Slovenije so v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2022 zabeležili presenetljiv remi.

Moška rokometna reprezentanca Slovenije je v generalki pred torkovim odhodom na svetovno prvenstvo v Egiptu zgolj remizirala proti Nizozemcem (27:27). Po sredini zmagi v predmestju Amsterdama s 34:23 so danes v mestu ob Savinji osvojili le točko.

Tilen Kodrin Reprezentant Šport Prebolel koronavirus in se pridružil kolegom

Izbranci Ljubomirja Vranješa so pred dnevi šele v drugem polčasu zlomili odpor tekmecev iz dežele tulipanov, današnja revanša v Zlatorogu pa se ni razpletla po njihovem okusu.

SLO NIZ rokomet Zlatorog | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Tekmo so odprli medlo in v 7. minuti zaostali za dva gola (2:4), v naslednjih petih minutah pa naredili delni izid 4:0 in povedli s 6:4. Vranješ, ki je v primerjavi s prvo tekmo na tribuni pustil Darka Cingesarja in Domna Makuca, priložnost pa ponudil Mihi Zarabcu in Tilnu Kodrinu, je že v prvem polčasu veliko menjal in nakazal, da bo to počel tudi v času SP v Egiptu. Njegovi varovanci so imeli kratka obdobja dobre in slabe predstave, tako da so na veliki odmor odšli s prednostjo dveh golov (15:13).

Slovenski rokometaši v drugem polčasu niso blesteli. V 40. minuti so po zadetku Boruta Mačkovška prvič na dvoboju povedli za štiri zadetke (20:16), deset minut kasneje pa po golu Dragana Gajića s 25:20. Kazalo je na njihovo zmago, a so v končnici močno popustili. V 54. minuti so jim Nizozemci povsem zadihali za ovratnik (25:24), po Vranješevi minuti odmora pa jih tudi ujeli (25:25).

V prelomnih trenutkih dvoboja so Slovenci v 57. minuti - ob dveh igralcih več na igrišču - po golih Jureta Dolenca in Dragana Gajića povedli s 27:25, a nato v izdihljajih tekme naredili nekaj nepotrebnih neumnosti in tekmecem dovolili, da so jim odščipnili točko v boju za EP 2022.

V slovenski reprezentanci je bil na današnji tekmi najbolj učinkovit Gajić s sedmimi, Dolenec in Matej Gaber sta prispevala po pet zadetkov.

"Deset minut pred koncem tekme smo imeli nadzor na igrišču in vodili s 25:20, čeravno skozi celotno tekmo nismo blesteli. V končnici smo naredili preveč začetniških napak, kar so Nizozemci izkoristili. Tega si na svetovnem prvenstvu ne bomo smeli dovoliti, v nasprotnem primeru bomo imeli gromozanske težave že na prvem obračunu proti Južni Koreji."
Kapetan Slovenije Jure Dolenec

V kvalifikacijski skupini 5 je v vodstvu Poljska s štirimi točkami, Slovenija in Nizozemska (ob tekmi več) jih imata po tri, Turčija pa je brez njih.

Slovenija bo naslednjo kvalifikacijsko tekmo igrala 9. marca, ko bo gostila Poljsko. Nato se bo 27. aprila pomerila s Turčijo v gosteh ter 2. maja doma, na Poljskem pa bo gostovala 29. aprila.

Kvalifikacije za EP (skupina 5), 4. kolo:

Slovenija - Nizozemska 27:27 (15:13)
Gajić 7, Dolenec, Gaber po 5; K. Smits 9, Benghanem 5.

Poljska - Turčija 35:24 (16:12)
Moryto 7, Gebala, Sicko po 6; Pehlivan 5.

LESTVICA:
1. Poljska 4
2. Slovenija 3
3. Nizozemska 3 (+1)
4. Turčija 0 (+1)

(+/-) - št. odigranih tekem glede na tekmece

Komentarjev 2
  • izy 07:42 11.januar 2021.

    Sramota selektorja, da ne igra z najboljšo postavo v kvalifikacijah za EP. Igra je slaba, ponovno brez kril. Levo krilo ne vem, če je dobil uporabno žogo na celi tekmi. Igrajo samo na pivota, kar proti slabše fizičnem ekipam gre, ...prikaži več proti Danski, Španiji, Franicijo je pa to seveda nemogoče. Poleg tega pa še vratar slab in ne vem zakaj ima selektor dva vratarja, če nekdo, ki nič ne brani brani celo tekmo?

  • cenili 00:40 11.januar 2021.

    www︎.︎Domeser︆.︆com - oddličen projekt za odrrasle, ki želijo najti partnerja za seks

Sorodne novice