Šport
82 ogledov

Slovenci poznajo šibko točko prvega nasprotnika

Vranješ epa
Slovenski rokometaši nestrpno čakajo na začetek svetovnega prvenstva v Egiptu.

Prva tekma jih čaka danesv prazni dvorani v Borg El Arabu v predmestju Aleksandrije, nasprotniki bodo Južnokorejci, začelo pa se bo ob 18. uri. Slovenija se bo v nadaljevanju pomerila z Rusijo in Belorusijo.

V slovenskem taboru se po torkovem prihodu v deželo faraonov niso ozirali na gromozanske težave organizatorjev letošnjega zaključnega turnirja, ki so le dan pred začetkom turnirja zaradi številnih okužb z novim koronavirusom v češki in ameriški izbrani vrsti na tekmovanje naknadno poklicali Severno Makedonijo in Švico.

egipt rokomet SP Šport Egipčani z zmago odprli domače prvenstvo

Slovenija je vso svojo pozornost po vseh opravljenih formalnostih in dveh testiranjih na novi koronavirus ter nastanitvi v hotelu namenila Južni Koreji, ki je svoje zlate rokometne čase imela v osemdesetih letih minulega stoletja, vrhunec pa doživela na poletnih olimpijskih igrah v domačem Seulu 1988, ko je osvojila srebrno odličje. Azijska reprezentanca v zadnjem desetletju nima pomembne vloge na rokometni sceni, temu primerni so tudi njeni dosežki.

Slovenija se je doslej z njo pomerila trikrat, nazadnje pred osmimi leti na svetovnem prvenstvu v Španiji. Tedaj je v Zaragozi slavila s 34:27, njun medsebojni obračun na poletnih olimpijskih igrah v Atenah 2004 se je prav tako končal s slovensko zmago s 26:23. Slovenija je edini poraz doživela na pripravljalnem dvoboju v švicarskem Wintherthurju 2001, ko je izgubila z 18:22.

Robert Hedin Kaotične scene Šport Covid-šok na SP: v ponedeljek vsi 'zdravi', v torek 18 okuženih

Slovenski selektor Ljubomir Vranješ je pred začetkom mundiala izrazil upanje, da se bo naš tabor izognil morebitnim okužbam z novim koronavirusom, vsaj dva njegova varovanca pa sta še vedno v takoimenovani rizični skupini. Šved je na današnji novinarski konferenci dejal, da so njegovi varovanci na vseh ravneh veliko boljše pripravljeni kot pred začetkom lanskega evropskega prvenstva na Švedskem in Norveškem ter v Avstriji, kjer so osvojili četrto mesto.

"Od prvega januarja, ko so se začele priprave v Laškem, smo opravili veliko dela. Imeli smo številne skupinske in posamične sestanke, kot trener pa se vedno prizadevam za to, da so zadeve narejene še boljše," je uvodoma dejal švedski strokovnjak na slovenski klopi.

"Praviloma v končnicah popustijo"

"V četrtek nas čaka prva tekma z Južno Korejo. Gre za zelo neugodno reprezentanco, kombinacijo izkušenih in mladih igralcev, proti njej moramo igrati zelo zbrano vseh šestdeset minut," je dejal Vranješ.

"Ogledal sem si številne posnetke korejske reprezentance, na teh tekmah je praviloma v končnicah močno popustila, tako da bo na četrtkovi tekmi bržkone najbolj pomembnih in odločilnih zadnjih petnajst minut dvoboja," je še dodal Vranješ, ki bo na prvi tekmi igral brez vratarja Urha Kastelica, krilnega igralca Tilna Kodrina in srednjega zunanjega Domna Makuca.

Kapetan slovenske izbrane vrste Jure Dolenec je dejal, da so priprave za uvodno tekmo v polnem teku in da se veselijo dvoboja z Južno Korejo. "Pred začetkom turnirja je vedno prisotna posebna energija, a vsi skupaj komaj čakamo, da stopimo na igrišče," je uvodoma dejal Škofjeločan.

"Gre za tekmece, ki jih najmanj poznamo v naši skupini. Nazadnje smo se z njimi pomerili na svetovnem prvenstvu v Španiji 2013 in jih tudi premagali, njihov odpor pa smo zlomili še v drugem polčasu. Lahko pričakujemo njihovo globoko obrambo in hitro igro. V vsakem primeru je pred nami izjemno zahtevna tekma, ob tem pa gre še za prvo na prvenstvu. O tej tekmi moramo razmišljati, kot da gre za finalno tekmo, a tak pristop moramo imeti na vseh drugih tekmah v Egiptu," je še dodal slovenski desni zunanji igralec v dresu Barcelone.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.