LeBron James izstopil iz boja za najboljšega strelca

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Košarkarski superzvezdnik LeBron James je predčasno končal sezono, s tem pa izpadel iz boja za naslov najboljšega strelca rednega dela lige.
Oglej si celoten članek

Košarkarski zvezdnik LeBron James je zaradi poškodbe gležnja predčasno sklenil sezono v dresu Los Angeles Lakers v severnoameriški ligi NBA, so v izjavi za javnost sporočili jezerniki. James se s svojim moštvom ni uvrstil v končnico, levi gleženj pa si je poškodoval 27. marca.

Želi igrati z Luko Ali se bo prvi zvezdnik lige NBA pridružil Luki pri Dallasu?

Takrat so bili Lakers še v boju za tako imenovani play-in, oziroma dodatne tekme za nastop v končnici. S serijo porazov, ta trenutno znaša osem tekem, pa je postalo jasno, da jezernikov v letošnji končnici ne bo.

Dve tekmi pred koncem rednega dela imajo jezerniki razmerje zmag in porazov 31-49 ter zasedajo 11. mesto v zahodni konferenci, v celotni ligi pa ima le sedem moštev slabši izkupiček.

Foto: Profimedia lebron james James bi lahko uteho iskal v naslovu za najboljšega strelca lige, vendar se za to ni odločil. Njegovo povprečje doseženih točk na tekmo znaša 30,3, kar je samo desetinko manj od trenutno vodilnega zvezdnika Philadelphie 76ers Joela Embiida s 30,4.

Če bi želel LeBron, ki je edini naslov najboljšega strelca osvojil še kot član Cleveland Cavaliers daljnega leta 2008, izzvati Embiida, bi moral zaigrati na obeh preostalih tekmah rednega dela. Po pravilih lige NBA morajo kandidati za naziv strelca sezone odigrati najmanj 58 tekem, Lebron pa je trenutno pri številki 56. 

Teoretično lahko prestižno priznanje osvojijo tudi igralci, ki so v sezoni odigrali manj kot 58 tekem, vendar se tudi njihovo skupno število doseženih točk deli s številom 58. Če košarkar še vedno beleži najvišje povprečje, lahko tudi ob neizpolnjenem osnovnem pogoju postane najboljši strelec lige.

V primeru LeBrona ta izjema ne pride v poštev, saj bi mu za izpuščeni tekmi pripisali dve ničli, njegovo povprečje pa bi se s tem znižalo na 29,3 točke, tako da mu v boju z Embiidom ne pomaga niti teorija.

Znova izjemen Luka ni uspel obdržati obljube, predčasno je sklenil redni del sezone

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.