Leclerc tretjič zapored najhitrejši

Foto: Epa
Foto: Epa
Dirkači formule 1 so opravili s kvalifikacijami za VN Singapurja.
Oglej si celoten članek

Na nedeljski dirki formule 1 v Singapurju bo s prvega startnega mesta začel Monačan Charles Leclerc. Dirkač Ferrarija je v kvalifikacijah na dirkališču Marina Bay za 191 tisočink premagal vodilnega v SP Britanca Lewisa Hamiltona (Mercedes).

Uspeh Ferrarija v kvalifikacijah nočne ulične preizkušnje v Singapurju je dopolnil še Nemec Sebastian Vettel s tretjim časom. Iz druge vrste pa bo začel še Nizozemec Max Verstappen (Red Bull).

Stanje je resno Dirkača prebudili iz umetne kome

Za mladega Monačana Leclerca je današnji "pole position" že tretji zaporedni, na zadnjih dveh dirkah v Spaju in Monzi pa je nato tudi slavil zmago. Skupno bo Ferrarijev dirkač petič v karieri dirko začel s prvega mesta.

Pred nedeljsko dirko ima Hamilton, ki je v Singapurju slavil že štirikrat, dobil je tudi zadnji dve dirki, lepo prednost. Na vrhu ima 284 točk, drugi je njegov moštveni sotekmovalec Finec Valtteri Bottas z 221, tretji Verstappen s 185, četrti pa Leclerc s 182.

motoGP Márquez gospodar na svojem dvorišču

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.