Legenda jugoslovanskega športa se v bolnišnici bori za življenje

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Nekdanja svetovna rekorderka se po možganski kapi v bolnišnici bori za življenje.
Oglej si celoten članek

Konec januarja je nekdanja svetovna rekorderka v teku na 800 metrov, legendarna Vera Nikolić, doživela možgansko kap ter pristala v bolnišnici.

Borba za življenje Drama ene največjih legend jugoslovanskega športa: po kapi pristala v komi

Poročila o njenem stanju so nato za nekaj časa potihnila, dokler se niso v soboto oglasili iz Atletske zveze Srbije ter sporočili, da se Nikolićeva nahaja v zelo težkem stanju in da je situacija še kako resna.

Najboljša atletinja v zgodovini nekdanje države Jugoslavije naj bi se tako nahajala na kliniki v Beogradu, kjer naj bi se po poročilih iz Srbije borila za svoje življenje.

Foto: Profimedia Vera Nikolić

Do možganske kapi je sicer prišlo že konec januarja, ko je Nikolićevi počila anevrizma v glavi, a je legendarna atletinja incident preživela, v zadnjih dneh pa so se pojavila poročila, da se bojijo, da bi lahko prišlo do najhujšega.

Vera Nikolić sicer velja za pravo legendo jugoslovanskega športa, saj gre za nekdanjo svetovno rekorderko ter dvakratno evropsko prvakinjo v teku na 800 metrov, s svojimi dosežki pa je bila štirikrat razglašena za najboljšo športnico Jugoslavije, leta 1966 pa je prejela tudi skupno nagrado za najboljšega športnika Jugoslavije.

Foto: Profimedia Vera Nikolić

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.