Šport
9973 ogledov

Drama ene največjih legend jugoslovanskega športa: po kapi pristala v komi

Vera Nikolić Profimedia
Nekdanja svetovna rekorderka je doživela možgansko kap.

Legendarna srbska atletinja Vera Nikolić-Ćasić se nahaja v umetno povzročeni komi, potem ko je utrpela možgansko kap.

Nekdanja svetovna rekorderka ter dvakratna evropska prvakinja v teku na 800 metrov naj bi v četrtek doživela rupturo anevrizme, kar je nato posledično privedlo do srčnega zastoja.

Njen sin Dejan Ćasić (prav tako atlet op. p.) je objasnil za srbske medije, da je bila legendarna jugoslovanska atletinja takoj po dogodku prepeljana iz Kruševca v Beograd, kjer se trenutno zdravi. 

"Na nevrokirurški kliniki Kliničnega centra Srbije jo je oživil in operiral profesor Goran Tasić. Preprečili so nadaljnje krvavitve, od takrat je v inducirani komi," je pojasnil Ćasić.

Vera Nikolić | Avtor: Profimedia Profimedia

Vera Nikolić se je sicer rodila leta 1948 v Grabovici, leta 1966 pa je bila izbrana za najboljšega športnika Jugoslavije, še štirikrat pa je bila razglašena za najboljšo žensko športnico nekdanje države. Leta 1968 je s tekom 2:00,5 s postavila nov svetovni rekord na 800 metrov, katerega je držala tri leta.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice