Šport
4444 ogledov

Po tragični izkušnji umrl 27-letni atlet

Osman Junuzović Reševalni pas/Twitter
Pred leti je že bil v smrtni nevarnosti, v ponedeljek pa ga je izdalo srce.

Osman Junuzović, eden od najboljših atletov Bosne in Hercegovine, je v ponedeljek zvečer nenadoma umrl, poročajo bosanski mediji. Po neuradnih podatkih je bila smrt 27-letnega atleta iz Doboja posledica zastoja srca.

Salto del Penitente reševalna akcija Tragedija Šport Ob noseči ženi padel v jezero in utonil

Svoj največji mednarodni uspeh je Junuzović zabeležil na evropskih igrah leta 2015 v Bakuju, ko je osvojil bronasto kolajno v teku na 3000 metrov z zaprekami.

V isti disciplini je bil še balkanski prvak, bosanski prvak pa je bil tudi v teku na 3000, 5000, 10.000 metrov ter krosu. V domovini in regiji je zmagoval na uličnih tekih.

Osman Junuzović | Avtor: Facebook Facebook

Leta 2017 se je težje poškodoval, kot je sam takrat dejal, pa so mu zdravniki dali napačno injekcijo, zaradi katere je prišlo do infekcije in je bil nekaj časa celo v smrtni nevarnosti. Zdravniki so mu napovedovali, da dve leti ne bo mogel niti hoditi, a je že dva meseca pozneje uspešno tekmoval.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice