Šport
3770 ogledov

Divjak sredi tekme zbil Srbkinjo, ta obležala brez zavesti

Olivera Jevtić Facebook
V okviru tekaškega tekmovanja v bolgarski prestolnici je prišlo do incidenta. Zabeležile so ga kamere.

Tako kot v številnih evropskih metropolah je tudi v Sofiji vsako leto na sporedu maraton, ki ga spremljajo teki na krajših razdaljah.

Kljub omejitvah zaradi novega koronavirusa se je tekaški festival odvil tudi letos. V programu je bil, poleg ostalih razdalij, standardni tek na deset kilometrov. V slednjem je tekmovala tudi Olivera Jevtić.

Joshua Cheptegei Atletika Šport Na mitingu v Valencii dva svetovna rekorda

Izkušena 43-letna srbska dolgoprogašica pa ni prišla do cilja, a ne po svoji krivdi ali zaradi slabe pripravljenosti. Sredi teka jo je namreč zbil podivjani gledalec, ta se je na vrat na nos pomešal med vodilne tekačice.

Nekaj časa je tekel med atletinjami, nato pa se skušal preriniti na čelo skupine, pri tem pa je na tla poslal nič hudega slutečo Jevtićevo. Slednja tehta malce več kot 50 kilogramov in sunek jo je med tekom silovito poslal proti podlagi. Pri tem je pometla še eno konkurentko.

Jevtićeva je obležala brez zavesti in zdravstveno osebje jo je po hitrem postopku spravilo v bolnišnico. Na glavi ima velik hematom, o drugih posledicah padca pa srbski in bolgarski mediji ne poročajo.

Jevtićeva ima za sabo zelo lepo atletsko kariero. Preden se je posvetila maratonu, dobila jih je kar nekaj, je tekmovala tudi v stadionski atletiki ter krosu in na evropskih prvenstvih osvojila številna odličja.

Komentarjev 1
  • Vunny 17:33 12.oktober 2020.

    Idiota v zanjga primerno ustanovo!

Sorodne novice