Šport
65 ogledov

NIJZ dal zeleno luč ljubljanskemu maratonu

24.Ljubljanski Maraton Anže Petkovšek 24.Ljubljanski Maraton
Zaradi omejitev zaradi zajezitve epidemije letos maraton ne bo meril na rekorde.

Ljubljanski maraton bo 25. oktobra potekal na ulicah slovenske prestolnice, so sporočili organizatorji, ki so za izvedbo v sicer okrnjeni obliki dobili zeleno luč Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ). 

"Ljubljanski maraton bomo pripravili, tudi dolžine ostajajo enake, 10, 21 in 42 km," je za STA potrdil direktor maratona Gojko Zalokar.

Politične igre? Popotnik Zakaj na NIJZ gorskega teka niso dovolili, Maraton Franja pa so

Prijave so organizatorji odprli v začetku marca le nekaj dni pred razglasitvijo epidemije novega koronavirusa pri nas. Vse odtlej so potekali pogovori in usklajevanja, kako vendarle pripraviti najbolj množično športno rekreativno prireditev v državi.

Zaradi omejitev zaradi zajezitve epidemije letos maraton ne bo meril na rekorde kar se udeležbe tiče, saj bo lahko nastopilo do 500 tekačev, prav tako to ne bo jubilejni maraton. "Petindvajseti maraton bomo pripravili naslednje leto," je še dodal Zalokar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.