Šport
337 ogledov

Štiriletna kazen za nekdanjega svetovnega rekorderja

Wilson Kipsang Epa
Komisija za integriteto športnikov (AIU) pri Svetovni atletiki je nekdanjemu svetovnemu rekorderju v maratonu, Kenijcu Wilsonu Kipsangu, naložila štiriletno prepoved tekmovanj zaradi kršenja protidopinških pravil.

Kazen za 38-letnega Kenijca je posledica tega, ker ni sporočal svoje lokacije in je priskrbel lažne dokaze ter lažne priče, pravijo pri AIU.

Wilsona Kipsango so začasno suspendirali že januarja, ker ni javljal svoje lokacije med aprilom 2018 in majem 2019. Tri tovrstne napake v 12 mesecih pa avtomatično pomenijo kazen.

Wilson Kipsang | Avtor: Epa Epa

Kipsang, ki je bil bronast na olimpijskih igrah 2012 v Londonu, je leta 2013 slavil na berlinskem maratonu s takratnim rekordom 2:03:23 ure. Prav tako je slavil še na nekaj uglednih maratonih, na primer v Londonu, New Yorku in nazadnje v Tokiu leta 2017.

V zadnjem obdobju je bilo kaznovanih kar nekaj kenijskih atletov, vključno z Jemimo Sumgong, olimpijsko zmagovalko v maratonu 2016.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.