Slovenija
20141 ogledov

Policisti bodo prežali na voznike: Razkrivamo 629 lokacij in čas nadzora

policija nadzor Profimedia
Jutri in v četrtek, 20. in 21. maja 2020, bo že šesto leto zapored na 629 lokacijah potekal maraton nadzora hitrosti, sporočajo policisti.

Aktivnosti za umirjanje prometa policisti sicer izvajajo skozi vse leto. S pogostejšimi in bolj poostrenimi nadzori navadno začnejo v aprilu, zaradi epidemije covid-19 pa so letos odpadle številne aprilske aktivnosti.

Ker se življenje počasi vrača v ustaljene tirnice, vozniki na ceste, veliko otrok pa v šolske klopi in vrtce, želijo z napovedanim poostrenim nadzorom spodbuditi k umirjanju prometa, prometnim udeležencem pa zagotoviti varno pot do cilja in nazaj domov.

Dva dneva, 629 lokacij in 205 policistov

Policisti bodo maraton nadzora hitrosti v Sloveniji izvedli šesto leto zapored. Izkušnje iz preteklih let kažejo na to, da na dan nadzora odkrijejo zelo malo prekoračitev hitrosti, kar je tudi glavni namen akcije. Takrat hitrost prekorači okrog 3,5 odstotkov voznikov, medtem ko ob izvajanju rednih kontrol ugotavljamo okrog 8 odstotkov prekoračitev.

Letos bodo policisti maraton nadzora hitrosti izvajali dva dneva, in sicer v sredo in četrtek, 20. in 21. maja 2020. Prisotni bodo na 629 vnaprej napovedanih lokacijah oziroma relacijah. Na omenjenih lokacijah bo delovalo okrog 205 policistov, hkrati pa bodo ostale policijske patrulje ob rednem delu prioritetno izvajale nadzor hitrosti, kar pomeni, da vozniki lahko pričakujejo dodatne policijske kontrole tudi na drugih lokacijah.

Vse lokacije in čas nadzora si lahko ogledate na tej povezavi.

 

Komentarjev 16
  • Avatar jate
    jate 04:13 20.maj 2020.

    to je res neumno prej opozarjat,,tisti ki se drzi predpisov se nima kaj bat...pa isto sranje je z inspektorji,,,le redkokdaj pridejo nenapovedano v gostilno v kuhinjo na kontrolo,, ma kr neki res

  • Avatar Beantissa
    Beantissa 00:54 20.maj 2020.

    Dobrodošli na najboljšem spletnem mestu za zmenke –– B­r­ed­h­ot­.­C­om

  • Ivo 19:59 19.maj 2020.

    Želite fotografije lani navedenih krajev ob točno določenih urah, ki ste jih napisali?!? Nikjer žive duše... ;)