Šport
90 ogledov

Mišmaševa v Berlinu popravila državni rekord

Maruša Mišmaš Instagram
V nemški prestolnici se je odvil atletski miting, na katerem sta slovenska atletinja in atlet prišla na stopničke.

Maruša Mišmaš Zrimšek je bila tretja na atletskem mitingu v Berlinu, kjer je na 3000 m zapreke s časom 9:20,68 izboljšala svoj slovenski rekord.

Maruša Mišmaš Zrimšek je prvič v sezoni tekla na 3000 m zapreke, v svoji najmočnejši disciplini. Prejšnji slovenski rekord (9:20,97) je dosegla 13. junija lani v Oslu.

Pred njo sta bili tokrat le dve izjemni Kenijki. Z izidom sezone na svetu je zmagala Hyvin Kiyeng Jepkemoi (9:06,14), svetovna prvakinja leta 2015, srebrna na OI 2016 v Riu de Janeiru ter bronasta na SP 2017. Druga je bila Beatrice Chepkoech (9:10,07), ki je lani osvojila naslov svetovne prvakinje v Dohi, predlani pa je postavila svetovni rekord (8:44,32).

"Po dobrih rezultatih v tej sezoni v drugih disciplinah sem pred svojo primarno pričakovala zelo veliko. Danes nisem najbolje odtekla in sem malce razočarana. Ampak če pogledam malo drugače, lani sem na svoji najboljši tekmi v tej disciplini tekla podoben izid. To kaže, da sem vseeno napredovala. Želela bi si, da bi imela več priložnosti v sezoni na 3000 m zapreke, ampak je žal letos na mitingih enostavno ni bilo pa programih. Bom pa še toliko bolj motivirana pri pripravah za naslednjo olimpijsko sezono," je pojasnila Grosupeljčanka.

24.Ljubljanski Maraton Znan datum Šport NIJZ dal zeleno luč ljubljanskemu maratonu

Tretji je bil tudi Ptujčan Kristjan Čeh s 65,88 m v metu diska. V metu diska je zmagal evropski prvak iz Litve Andrius Gudžius (66,72 m), ki je bil tudi svetovni prvak leta 2017. Drugi je bil Šved Daniel Stahl, aktualni svetovni prvak (65,89 m), ki je bil le centimeter pred Čehom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.