Šport
66 ogledov

Janežič z izidom sezone šesti v Rimu, padel svetovni rekord

Luka Janežič (levo) diamantna liga Epa Luka Janežič (levo) med nastopom v Rimu.
Slovenski rekorder je prvič v sezoni na največjih mitingih končal pod tretjim mestom, a izboljšal svoj rekord sezone.

Luka Janežič je na atletski diamantni ligi v Rimu med deveterico tekačev na 400 m s svojim izidom sezone 45,78 sekunde zasedel šesto mesto. V višino je 16-letni Sandro Jeršin Tomassini, drugi slovenski predstavnik v večnem mestu, preskočil 2,05 m in bil sedmi, zadnji.

V teku na stadionski krog je zmagal Italijan Edoardo Scotti z osebnim rekordom (45,21), azijski prvak Yousef Karam iz Kuvajta je bil drugi (45,25), tretji pa Karol Zalewski (45,48), član zlate poljske štafete na dvoranskem SP 2018 v Birminghamu, kjer je padel tudi svetovni dvoranski rekord.

Janežič je prvič v sezoni na največjih mitingih končal pod tretjim mestom, a izboljšal svoj rekord sezone. Pred tem je najhitreje tekel 45,85 sekunde, državni rekord pa je postavil 21. julija leta 2017 v Monte Carlu (44,84).

Maruša Mišmaš Atletika Šport Mišmaševa v Berlinu popravila državni rekord

Sandro Jeršin Tomassini je začetno višino, 2,05 m, preskočil šele v tretjem poskusu, na 2,10 m pa je letvico trikrat podrl. Jeršin Tomassini lahko šele letos prvič tekmuje v članski konkurenci. Pozimi je v Novem mestu osvojil svoj prvi članski naslov slovenskega prvaka v dvorani, članski naslov je nato osvojil tudi na prostem, 5. julija pa je na atletskem pokalu v Ljubljani osebni rekord postavil na 2,21 m.

Ljubljančanu so centimeter manj namerili lani še kot osnovnošolcu. Konec maja lani je na področnem tekmovanju za osnovne šole s komaj 15 leti preskočil neverjetnih 2,20 m ter se izstrelil v sam svetovni vrh mladih na svetu, ki pa v tej starostni kategoriji v svetovnem merilu ne tekmujejo in tudi njihovih dosežkov ne zabeležijo na uradnih lestvicah.

24.Ljubljanski Maraton Znan datum Šport NIJZ dal zeleno luč ljubljanskemu maratonu

Armand Duplantis | Avtor: Epa Epa

Šved Armand Duplantis je izboljšal svetovni rekord na prostem legendarnega Ukrajinca Sergeja Bubke v skoku s palico. Dvajsetletni svetovni podprvak in evropski prvak je v drugem poskusu preskočil 6,15 m in za centimeter izboljšal prejšnji rekord Bubke iz leta 1994.

Duplantis, ki je na letošnjih 15 nastopih neporažen, je že 15. februarja letos v dvorani preskočil 6,18 m, kar je uradni absolutni rekord.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.