Šport
145 ogledov

Ljubljanski maraton dokončno odpovedan

24.Ljubljanski Maraton Anže Petkovšek 24.Ljubljanski Maraton
Še 11. septembra letos je kazalo, da maraton v novi, okoliščinam prilagojeni različici bo, a so se razmere v tem času toliko spremenile, da prireditve ne morejo izpeljati.

Ljubljanski maraton je dokončno odpovedan zaradi epidemioloških razmer, povezanih z novim koronavirusom, je na spletni strani te tekaške prireditve danes javnost obvestil direktor Ljubljanskega maratona Gojko Zalokar. V okviru maratona bi potekalo tudi državno prvenstvo na 42 km.

"Žal je drugi val in vse večje naraščanje okuženih z virusom sovpadlo z našim standardnim terminom Ljubljanskega maratona in nam onemogočilo varno izvedbo prireditve," je zapisal Zalokar.

Ljubljanski maraton so načrtovali za nedeljo, 25. oktobra, ko naj bi tekači svoje tekaške sposobnosti preizkusili na ulicah slovenske prestolnice. Načrtovali so sicer izvedbo v okrnjeni obliki, manj množično, brez šolskih in rekreativnih ter drugih prireditev. Nastopilo bi zgolj 450 tekačev ter 50 organizatorjev v vsaki od treh kategorij, in sicer na 10, 21 in 42 km, za takšno prireditev so takrat dobili zeleno luč Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

24.Ljubljanski Maraton | Avtor: Anže Petkovšek 24.Ljubljanski Maraton Anže Petkovšek

"Borba, borba in še enkrat borba nam kljub vsemu ni prinesla zmage nad virusom in ukrepi NIJZ. Do konca smo se trudili, da vendarle izpeljemo letošnjo prireditev, upoštevajoč vse ukrepe, ki so bili pogoj za pridobitev dovoljenja. Še več, dodali smo še vrsto novih, ki bi zaščitili tako udeležence kot tudi organizatorje in izvajalce našega maratona. Težko je reči, ali je to za nas poraz ali zmaga. Mnenja so deljena. Zagotovo pa je v tej bitki zmagal virus sars-cov-2," je zapisal Zalokar. "Dolgo časa smo kolebali, kaj narediti in kakšno odločitev sprejeti, da bi maraton vendarle izpeljali v dobrobit ljubiteljev teka in tekaških prireditev. Menim, da smo tako v organizacijskem odboru kot v izvedbeni ekipi naredili vse, da izpeljemo letošnji maraton tudi pod nemogočimi pogoji in ukrepi, vendar smo na koncu vseh izčrpanih možnosti ocenili nepredvidljivo situacijo in sprejeli končno odločitev po odpovedi Ljubljanskega maratona."

Olivera Jevtić Video Šport Divjak sredi tekme zbil Srbkinjo, ta obležala brez zavesti

Vplačano prijavnino za maraton po Ljubljani bodo vsi tekači dobili povrnjeno do konca meseca oktobra na transakcijski račun oziroma prek plačilnega sistema PayPal, za tiste, ki so uporabili takšen način.

Izpeljali bodo le virtualni Ljubljanski maraton, prijavo za to izvedbo so podaljšali do 19. oktobra. Jubilejni, petindvajseti maraton v slovenski prestolnici, pa bo prihodnje leto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice