Šport
26171 ogledov

Legenda jugoslovanskega športa se v bolnišnici bori za življenje

Vera Nikolić Profimedia
Nekdanja svetovna rekorderka se po možganski kapi v bolnišnici bori za življenje.

Konec januarja je nekdanja svetovna rekorderka v teku na 800 metrov, legendarna Vera Nikolić, doživela možgansko kap ter pristala v bolnišnici.

bolnik bolnišnica Borba za življenje Šport Drama ene največjih legend jugoslovanskega športa: po kapi pristala v komi

Poročila o njenem stanju so nato za nekaj časa potihnila, dokler se niso v soboto oglasili iz Atletske zveze Srbije ter sporočili, da se Nikolićeva nahaja v zelo težkem stanju in da je situacija še kako resna.

Najboljša atletinja v zgodovini nekdanje države Jugoslavije naj bi se tako nahajala na kliniki v Beogradu, kjer naj bi se po poročilih iz Srbije borila za svoje življenje.

Vera Nikolić | Avtor: Profimedia Profimedia

Do možganske kapi je sicer prišlo že konec januarja, ko je Nikolićevi počila anevrizma v glavi, a je legendarna atletinja incident preživela, v zadnjih dneh pa so se pojavila poročila, da se bojijo, da bi lahko prišlo do najhujšega.

Vera Nikolić sicer velja za pravo legendo jugoslovanskega športa, saj gre za nekdanjo svetovno rekorderko ter dvakratno evropsko prvakinjo v teku na 800 metrov, s svojimi dosežki pa je bila štirikrat razglašena za najboljšo športnico Jugoslavije, leta 1966 pa je prejela tudi skupno nagrado za najboljšega športnika Jugoslavije.

Vera Nikolić | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice