Šport
197 ogledov

Filipičeva z osebnim rekordom v finale

Neja Filipič Profimedia
Slovenska atletinja se je v težkih okoliščinah odrezala odlično.

Neja Filipič je na evropskem dvoranskem prvenstvu v atletiki v poljskem Torunu v kvalifikacijah troskoka dosegla osebni rekord. 

Skočila je 14,09 m in se s šestim izidom uvrstila v finale, ki bo v nedeljo ob 17.20. To ji je uspelo kljub stresu, saj zaradi pozitivnega primera za novi koronavirus v ekipi do zadnjega ni vedela, če bo lahko nastopila.

Filipičevi se vse to na tekmovališču ni poznalo, že v prvem poskusu je dosegla 13,85 m in se približala dosedanjemu osebnemu rekordu 13,98 m. S tem je bila po prvi seriji na šestem mestu med osmerico potencialnih finalistk. V drugi seriji je prvič v karieri tudi v dvorani preskočila 14 m (14,09 m), v na prostem je že poletela 14,22 m.

Neja Filipič se je kljub dopoldanskim zapletom z izolacijo slovenske ekipe in ponovnemu testiranju tik pred nastopom...

Posted by Atletska zveza Slovenije on Saturday, March 6, 2021

"Zelo sem zadovoljna po vsem dogajanju, že od jutra imam čustveni 'rolling'. Včeraj sem pripravila plan, kako bo potekal moj današnji dan in ga poslala trenerju Srdjanu Djordjeviću. Napisala sem, da se bom zbudila ob 7.45. Tedaj me je trener tudi klical in me obvestil, da imamo pozitiven test v ekipi in moramo ostati v sobah in mogoče ne bom mogla nastopiti," je prvi jutranji šok predstavila Filipičeva.

Covid-19, testiranje COVID-19 Šport Fizioterapevt okužen, slovenska ekipa v izolaciji

"Mislila sem, da se bo to uredilo v eni uri. Pa so šele čez eno uro prišli organizatorji in popisali vse, kdaj smo bili testirani ter ostale podatke. Mene in Šutejevo, ki tudi tekmuje danes, so odpeljali potem na testiranje in sporočili, da zagotovo ne bom mogla tekmovati danes, ampak mogoče jutri neposredno v finalu. Naredili so oba testa, hitrega in PCR, pri prvem so izidi znani v kakšni uri, pri drugem pa traja kar malo več časa. Ob 11. uri pa so mi sporočili, da je bil test negativen in imam na voljo 20 minut do prijavnice za tekmovanje," je stresno jutro strnila petindvajsetletna Žirovka, ki živi v Ljubljani.

Torun dvoransko EP 400 m Dvoransko EP Šport Janežič v zadnjih metrih pritekel do finala

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice