Šport
12124 ogledov

Fizioterapevt okužen, slovenska ekipa v izolaciji

Torun 2021 dvoransko EP v atletiki Profimedia
Reprezentanca Slovenije se je znašla v nezavidljivem položaju.

Slovenska atletska reprezentanca je na dvoranskem evropskem prvenstvu v poljskem Torunu v izolaciji zaradi pozitivnega primera v ekipi, je povedal direktor Atletske zveze Slovenije (AZS) Nejc Jeraša.

Torun dvoransko EP 400 m Dvoransko EP Šport Janežič v zadnjih metrih pritekel do finala

"Ekipa je bila v petek na testiranjih, rezultate, negativne, razen enega pozitivnega, pa smo dobili šele ob enih zjutraj. Kljub trudu potem osebja za drugo testiranje nismo dobili. Danes so ponovno testirali vse tiste, ki bi morali nastopiti v današnjem programu, na izide testov še čakamo. Ostale bodo prav tako testirali še enkrat," je dodal Jeraša.

Žal tudi danes prihajajo slabe novice iz Toruna, prizorišča dvoranskega evropskega prvenstva v atletiki. Zaradi...

Posted by Atletska zveza Slovenije on Saturday, March 6, 2021

Petkova prva testiranja reprezentance so bila negativna, pozitiven je bil le fizioterapevt Khalid Nasif, ki pa je bil pred odhodom na EP že cepljen, je pojasnil Jeraša.

Lia Apostolovski je preskočila 1,87 metra in na evropskem dvoranskem prvenstvu končala na devetem mestu. Dvoransko EP Šport Lia Apostolovski za las zgrešila veliki finale

Sinoči je zadnja iz slovenske vrste zvečer nastopila Lia Apostolovski in bila deveta v kvalifikacijah skoka v višino, pred tem si je finale na 400 m zagotovil Luka Janežič, na 800 m je v kvalifikacijah tekel tudi Žan Rudolf.

Tilen Ovniček bi moral na tekmovališče danes, predzadnji dan EP, nekaj po deseti uri. A ni mogel nastopiti v prvem krogu kvalifikacij na 60 m.

Kot prva je nato na tekmovališče po naknadnem negativnem testu prišla Neja Filipič za kvalifikacijsko tekmovanje v troskoku.

Poleg njenega sta bila vprašljiva še današnja nastopa dveh slovenskih v finalistov. Tina Šutej je bila na drugem testu negativna, je povedal Jeraša, in bo tako ob 18.45 tekmovala v finalu skoka s palico. Je med favoritinjami za najvišja mesta. Luka Janežič, najboljši slovenski atlet zadnjih let, pa je na startni listi finala na 400 m ob 20.10, na izvid njegovega testa vodstvo reprezentance še čaka.

Komentarjev 3
  • a0a00f39e817d67fe2684868c4e710c9609706fe 09:02 07.marec 2021.

    Cel svet manipulirajo s testi ki niso 100%, pa ne bi v športu. Mi pa?

  • povratnikvamjebevsepospisku 13:51 06.marec 2021.

    jebite se vsi po spisku, govna globalistična

  • Patriot2021 13:51 06.marec 2021.

    A prehlajen je, nič posebnega.... vsi smo občasno, to je naraven pojav. Eni ste pa v galvi in to neozdravljivo ker se vam kisajo možgani. Rešitev ni izolacija, ampak skok v greznico, budale presrane.