Šport
9466 ogledov

Šokantna diskvalifikacija za Marušo Mišmaš

Torun 2021 dvoransko EP v atletiki Profimedia
Slovenska reprezentanca se je takoj pritožila na izrečeno sankcijo, a ni bila uspešna.

Maruša Mišmaš Zrimšek je bila v današnjih kvalifikacijah dvoranskega evropskega prvenstva v atletiki v Torunu, v katerih je sprva dosegla najboljši čas v teku na 3000 metrov (8:52,22), naknadno diskvalificirana. Vodstvo slovenske reprezentance se je pritožilo, a je obveljala prvotna odločitev.

Slovenko so diskvalificirali, ker je stopila izven proge, je pojasnil vodja slovenske reprezentance Matija Šestak, ter dodal, da se je to zgodilo, ker je Mišmaš Zrimškovo od zadaj porinila španska tekmovalka. Dogodek so preverili z video analizo.

Slaba novica z dvoranskega evropskega prvenstva v Torunu. Maruša Mišmaš Zrimšek je bila po najhitrejšem času v...

Objavil/a Atletska zveza Slovenije dne Četrtek, 04. marec 2021

Grosupeljčanka je bila favoritinja za najvišja mesta, na prvenstvu je imela najboljši čas med prijavljenimi, zmagala je tudi v drugi kvalifikacijski skupini in bila najhitrejša med vsemi.

Klara Lukan, druga Slovenka v tej disciplini, je tekla v prvi skupini in bila v njej 10. (9:06,82), ter skupno 18. Prve štiri iz vsake izmed obeh skupin ter še štiri najhitrejše po času so se uvrstile v zaključni tek prvenstva.

Na Poljskem se bo v petek uradno začelo, tudi s prvimi končnimi odločitvami, prvo veliko tekmovanje v kraljici športov po svetovnem prvenstvu v Dohi septembra in oktobra 2019. Prve kvalifikacijske tekme so bile že danes, ko sta v 14-članski slovenski reprezentanci prvi na tekmovališče stopili slovenski predstavnici v najdaljši tekaški disciplini EP, preostali bodo v naslednjih treh dnevih, večina že v petek.

Torun 2021 dvoransko EP v atletiki | Avtor: Profimedia Profimedia

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice