Šport
4324 ogledov

Jezna Mišmaševa: "Španka me je porinila!"

Maruša Mišmaš Zrimšek Epa
Glavna adutinja Slovenije za medaljo na dvoranskem evropskem prvenstvu je doživela razočaranje.

Poljski Torun Maruši Mišmaš Zrimšek ne bo ostal v najlepšem spominu. Po odličnem teku v kvalifikacijah na 3.000 metrov je bila Slovenka naknadno diskvalificirana zaradi menjave proge.

Slovenska reprezentanca se je na odločitev sicer pritožila, češ da napaka ni bila krivda Mišmaš Zrimškove. A so pristojni organi pritožbo zavrnili. 

Maruša Mišmaš Zrimšek Dvoransko EP Šport Šokantna diskvalifikacija za Marušo Mišmaš

"Hudo mi je, zelo dobro sem se počutila, bila sem zelo močna na tekmovališču, 8:51 sem tekla z lahkoto, imela sem še veliko v sebi, a tega sedaj ne bom mogla pokazati v petek v finalu," je po diskvalifikaciji povedala Slovenka.

"Take stvari se sicer v dvoranah dokaj pogosto dogajajo, kljub vsemu pa se mi zdi to vseeno preveč kruto, a tako pravilo pač je v atletiki. Sedaj se bom spočila od vsega skupaj in že gledam proti olimpijskim igram v Tokiu," je bila razočarana slovenska rekorderka.

"S špansko tekmovalko sva se malo prerivali v boju za prostor, katera bo šla naprej po notranji strani. Potem pa me je malo porinila, izgubila sem ravnotežje v zavoju, kjer je tudi naklon na progi. Skušala sem se ujeti, počasi sem padala proti notranji strani tekmovališča. Na posnetku je videti, kot da sem se že ujela, ker sem prestopila pet korakov po dotiku. Zato vzroka za prestop niso želeli upoštevati, čeprav sem ravno zaradi dotika Španke izgubila ravnotežje," je dogodek, ki je privedel do diskvalifikacije, opisala Mišmaš Zrimškova.

Maruša Mišmaš Zrimšek | Avtor: Epa Epa

Zelo razočaran je bil tudi njen trener Matija Šestak. "Sodniki se včasih ne postavijo tudi v vlogo tekmovalke. Akcija pač povzroči tudi reakcijo, ki je bila tokrat nekoliko zapoznela, vendar je bila vseeno posledica dotika. Ni Maruša namerno kar na lepem stopila skorajda na zvočnik ob progi. Španska tekmovalka je Marušo porinila in to je bil vzrok prestopa. Z Marušo sva skušala to dopovedati sodniku na video analizi. A je dejal, da je bilo pred prestopom preveč korakov in odločitve ni spremenil. Mi smo se potem pritožili na drugo, višjo stopnjo, ki pa je le potrdila prvotno odločitev video sodnika," pa je dogajanje po teku za zeleno mizo strnil Šestak, nekdanji slovenski rekorder na 400 m in sedaj trener.

Komentarjev 1
Sorodne novice