Šport
349 ogledov

Janežič v zadnjih metrih pritekel do finala

Torun dvoransko EP 400 m Epa
Slovenija je na dvoranskem evropskem prvenstvu dobila prvega finalista.

Slovenski rekorder Luka Janežič je bil na dvoranskem evropskem prvenstvu v atletiki v Torunu v polfinalu v drugi skupni drugi s 47,25 sekunde in bo nastopil v finalu v soboto ob 20.10. V skupini je zmagal Nizozemec Leimarvin Bonevacia (46,75).

Janežič je v polfinalu zelo hitro zaostal za Bonevacio, se kmalu nato v zavoju ob prerivanju za drugo mesto znašel skorajda tik pred padcem, pa se je rešil. Nato je v zadnjem zavoju pred ciljem znova skorajda padel, ko je skušal v gneči znova priti na drugo mesto, ki je kot zadnje iz skupine vodilo v finale. Znova je ostal na nogah, nato pa se je še skorajda vrgel v cilj. Kar nekaj časa je trajalo, da se je pokazal izid in ime drugouvrščenega. In to je bil Janežič, ki je ugnal tretjeuvrčenega Poljaka Kajetana Durszynskega zgolj za stotinko.

Lia Apostolovski je preskočila 1,87 metra in na evropskem dvoranskem prvenstvu končala na devetem mestu. Dvoransko EP Šport Lia Apostolovski za las zgrešila veliki finale

"Nisem bil stoodstotno prepričan, če bom prišel v finale, ko smo prečkal ciljno črto. Presenečen sem bil, da je prišel Poljak tako blizu po prvi progi. Ampak se je izšlo, sem ga prehitel. Problem je, da zaradi poškodbe nisem treniral, kot bi moral, to se po dveh tekih v enem dnevu še bolj pozna. Vesel sem, ker sem dokazal, da sem še vedno med najboljšimi v Evropi in bom to skušal dokazati še v finalu. Sem pa razbremenjen, z drugačnim izhodiščem kot na prejšnjih EP, nisem v vlogi favorita. Kljub temu sem prišel na Poljsko, da nekaj dokažem, in pred mano je še finale," je izpostavil Janežič.

Torun 2021 dvoransko EP v atletiki | Avtor: Profimedia Profimedia

Bonevacia ga je zelo hitro prehitel, čeprav je na peti progi startal za njim. "To sem pričakoval, v prvih 200 m gre zelo hitro zunaj in v dvorani, to je njegov značilen tek. Vedel sem, da lahko na šesti progi, ki je najvišje, in lahko na njej izkoristim večji zagon v zavoju in da lahko pridem na drugo mesto. Pa je bilo precej prerivanja in sem nazadoval na tretje. Moral sem čakati na finiš, ki je moja dobra stran," je pojasnil Vodičan.

Na dvoranskem EP pred dvema letoma je bil Janežič kot velik favorit šele četrti, pred štirimi leti v Beogradu pa je po diskvalifikaciji zaradi prestopa proge ostal brez boja za odličja.

400 metrov (M), izidi:

1. Tony Van Dipen (Niz)          46.06
2. Óscar Hustillos (Špa)         46,26
3. Vladimir Acetti (Ita)         46.55
...
11. Luka Janežič (Slo)           47,25
...

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice