Legendarni Hrvat svari Dončića: "Zelo dobra sezona, toda ..."

Foto: Shaban Athuman/Sportsday.dallasnews.com luka dončić
Legendarni hrvaški košarkar je opozoril na nevarnost, ki preti Luki Dončiću.
Oglej si celoten članek

Nekdanji NBA-jevec Toni Kukoč, nekdaj član dinastije Chicago Bulls (1993-1998), s katero je pod vodstvom velikega Michaela Jordana osvojil tri zaporedne naslove prvaka (1996-1998), je za hrvaške medije spregovoril o šampionski sezoni Luke Dončića, v kateri si je 20-letni član Dallas Mavericks priboril priznanje za najboljšega novinca v ligi.

Takojšen uspeh v najmočnejši ligi na svetu lahko mlademu igralcu hitro odvrne pozornost od trdega dela, vendar ima Luka dovolj izkušenj, da ve, da ne sme spati na lovorikah. Na to vseskozi opozarjajo tudi v Dallasu, kjer se na vse pretege trudijo, da mladi košarkar ne bi podlegel evforiji, temveč bi še naprej stopal po poti razvoja in se kalil v enega najboljših evropskih košarkarjev vseh časov.

Foto: Profimedia toni kukoč V to kategorijo prištevamo tudi legendarnega Kukoča, ki je v ligi NBA igral od leta 1993 do 2006. Pred tem se je zapisal v zgodovino evropske košarke kot trikratni zmagovalec Evrolige (1989-1991) in trikratni MVP Final Foura (1990, 1991, 1993). 

"Luka je odigral zelo dobro sezono. Ni bil pod prevelikim pritiskom, saj Dallas ni imel prav veliko možnosti za uvrstitev v končnico. V klubu so mu pustili proste roke in mu namenili veliko minutažo, kar je s pridom izkoristil," je sezono slovenskega čudežnega dečka povzel Kukoč, nato pa pomenljivo dodal: "Sezona je bila odlična, a videli bomo, kakšna bo naslednja. Druga sezona bo težja, saj ga zdaj tudi nasprotniki bolje poznajo."

Kukoč ni prvi, ki je Dončića posvaril pred "prekletstvom" druge sezone. Na to ga je nedavno opozoril tudi košarkar Dallasa Maxi Kleber, a je v isti sapi izrazil prepričanje, da bo Dončić dorasel izzivu.

Neželeni učinek Svarilo Luki Dončiću: "Stvari se bodo zdaj spremenile."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 18:50 15. Julij 2019.

    Google je plačal za vsakodnevno delo na spletu od doma 600 do 1000 dolarjev.i so prejeli prvi mesec $ 23586 …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.