Šport > Košarka
4809 ogledov

Legendarni Hrvat svari Dončića: "Zelo dobra sezona, toda ..."

luka dončić Shaban Athuman/Sportsday.dallasnews.com
Legendarni hrvaški košarkar je opozoril na nevarnost, ki preti Luki Dončiću.

Nekdanji NBA-jevec Toni Kukoč, nekdaj član dinastije Chicago Bulls (1993-1998), s katero je pod vodstvom velikega Michaela Jordana osvojil tri zaporedne naslove prvaka (1996-1998), je za hrvaške medije spregovoril o šampionski sezoni Luke Dončića, v kateri si je 20-letni član Dallas Mavericks priboril priznanje za najboljšega novinca v ligi.

Takojšen uspeh v najmočnejši ligi na svetu lahko mlademu igralcu hitro odvrne pozornost od trdega dela, vendar ima Luka dovolj izkušenj, da ve, da ne sme spati na lovorikah. Na to vseskozi opozarjajo tudi v Dallasu, kjer se na vse pretege trudijo, da mladi košarkar ne bi podlegel evforiji, temveč bi še naprej stopal po poti razvoja in se kalil v enega najboljših evropskih košarkarjev vseh časov.

toni kukoč | Avtor: Profimedia Profimedia
V to kategorijo prištevamo tudi legendarnega Kukoča, ki je v ligi NBA igral od leta 1993 do 2006. Pred tem se je zapisal v zgodovino evropske košarke kot trikratni zmagovalec Evrolige (1989-1991) in trikratni MVP Final Foura (1990, 1991, 1993). 

"Luka je odigral zelo dobro sezono. Ni bil pod prevelikim pritiskom, saj Dallas ni imel prav veliko možnosti za uvrstitev v končnico. V klubu so mu pustili proste roke in mu namenili veliko minutažo, kar je s pridom izkoristil," je sezono slovenskega čudežnega dečka povzel Kukoč, nato pa pomenljivo dodal: "Sezona je bila odlična, a videli bomo, kakšna bo naslednja. Druga sezona bo težja, saj ga zdaj tudi nasprotniki bolje poznajo."

Kukoč ni prvi, ki je Dončića posvaril pred "prekletstvom" druge sezone. Na to ga je nedavno opozoril tudi košarkar Dallasa Maxi Kleber, a je v isti sapi izrazil prepričanje, da bo Dončić dorasel izzivu.

luka dončić Neželeni učinek Šport Svarilo Luki Dončiću: "Stvari se bodo zdaj spremenile."
Komentarjev 1
  • Avatar Dakota_Andrade
    Dakota_Andrade 18:50 15.julij 2019.

    Google je plačal za vsakodnevno delo na spletu od doma 600 do 1000 dolarjev.i so prejeli prvi mesec $ 23586 in $ 32847 v mojem zadnjem mesečnem plačilnem računu pri Googlu tako, da doma delajo 3 ure na dan. enostavno ...prikaži več zaslužite 150 $ na uro, in zaslužek je lahko sčasoma še večji. več tukaj. ..... ⇛⇛⇛⇛⇛⇛⇛ www.cashclub5.com