Bivši as razkril, koliko odstotkov možnosti za zmago ima Roglič

Foto: Epa
Foto: Epa
Dirka po Španiji se je prevesila v drugo polovico, v skupnem seštevku vodi Primož Roglič.
Oglej si celoten članek

Nekdanji izvrstni španski kolesar Joaquim Rodríguez največ možnosti za končni uspeh na dirki po Španiji pripisuje Slovencu Primožu Rogliču. Po njegovem mnenju ima 90 odstotkov možnosti, da bo 15. septembra v Madridu slavil največjo zmago v karieri. Lepo mnenje ima tudi o mladem Tadeju Pogačarju.

Prijatelja Roglič in Pogačar sta s to prisrčno potezo postala največji hit dirke

"Med vsemi top favoriti je imel Primož največ smole. Dvakrat je padel, v ekipnem kronometru in v etapi v Andori, a je navkljub tem težavam na prvem mestu. Vsakič se je vrnil najmočnejši," meni Rodríguez, ki je na tritedenskih dirkah petkrat stal na končnem zmagovalnem odru.

"Specialisti za vožnjo na klance so ga napadali na vso moč in kjerkoli so ga lahko, ker so vedeli, da bo prišel do prednosti v kronometru. Do zdaj niso bili uspešni, saj je v izvrstni formi tudi pri vožnji navkreber. Morajo vztrajati in upati, da bo imel slab dan," je za kolesarski portal cyclingnews dejal Španec.

Vuelta Toliko dela in tehnologije je bilo vloženo za Rogličev uspeh

Lepo mnenje ima tudi o trenutno petem kolesarju Vuelte Pogačarju. "Pogačar je pokazal, da je v izvrstni formi. Povrhu vsega nima česa izgubiti. Lahko tvega več kot vsi ostali. Morda pride celo na zmagovalni oder," je dejal.

Foto: Epa

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.